Oстават точно 5 дни до старта на единственото по рода си в България кулинарно състезание Lord of the Chefs. Специалното първо издание ще е с продължителност 2 часа, след това ще се излъчва всеки вторник и четвъртък от 21 часа по bTV. Ренета Викторова, зам.-програмен директор на bTV издаде, че форматът ще бъде по-различен от всички други, показвани по света.

Участниците в тв състезанието ще бъдат общо 16, от които 9 мъже и 7 жени. Някои от тях са професионални готвачи, други са любители. Финалистите са избрани от общо 10 000 желаещи да участват в шоуто, но само един от тях ще получи титлата „Най-добър готвач в България”. Това обаче никак няма да е лесно. Те трябва да впечатлят четирима професионалисти от строгото жури. Това са Ради Стамболов, Борис Петров, Ивайло Петков и Жоро Иванов. Водеща на кулинарното състезание ще бъде Елен Колева.

Как ли се впечатляват хора, които дори обикновените пържени яйца приготвя по определен начин, на специална температура, понякога дори не на котлон, а във фурната?

Още в първия ден на снимките участниците се сблъскаха със строгостта на елитното жури. Един от състезаващите се за голямата награда дори бе наказан сурово заради собственото му безотговорно отношение към регламента и правилата на Lord of the Chefs.
Всичко това ще можете да ледате от 15 март, 20:00 часа, само по bTV.