Понякога любовното гнездо изстива преди да е отминал отзвукът от сватбата. Бързо и безвъзвратно. В света на теленовелите има много примери за това. Повечето актьори се запознават на снимачната площадка, влюбват се до полуда един в друг, женят се, а след година-две вече са разведени и не си говорят. Мнозина сигурно се питат: "Защо им е трябвало въобще да се женят? Можеха просто да поживеят заедно и като видят, че нещата не вървят, да се разделят". Да, но когато се вричаш във вечна вярност, тайничко се надяваш това да е за цял живот. Някои актьори имат по три-четири брака. И всеки път таят надежда, че този ще е единственият и последният. Но... Съставихме скромен списък с актьорите, казали си заветното "Да" и разделили се след три-две-една години.

Мигел и Патрисия
 

Мигел Варони и Патрисия Ерколе. Актьорска двойка живее заедно в продължение на седем години. Двамата решават да се оженят, сигурни в чувствата си един към друг. Но едва 19 месеца по-късно Мигел се влюбва в колежката си Аура Кристина Гайтнер и се развежда. След Аура Кристина среща Кати Сячоке. С нея са женени от дълги години. Но тази тема е част от друга статистика.

Марк и Моника

Марк Тачер и Моника Фонсека. Те са сред рекордьорите. Запознават се през 2009 година, живеят заедно няколко месеца и се женят. Развеждат се 10 месеца по-късно.

Ана Мария и Хулиан
 

Ана Мария Ороско и Хулиан Аранго. Двамата са гаджета в продължение на няколко години. Стават световноизвестни с ролите си в теленовели. Женят се през 1999 година, за да се разделят едва 11 месеца по-късно. И докато Хулиан е неутешим, Ана Мария се радва на любовта на фотографа Педро Франко, станал причина за раздялата. Днес и Ана Мария, и Хулиан имат нови семейства.

Елус и Хорхе
 

Хорхе Мартинес и Елус Пераса. Двамата се запознават на снимачната площадка. Любовта пламва по време на снимките на сериала "Отмъщението". Сватбата им е отразена от медиите както в Латинска Америка и САЩ, така и в Европа. Разводът идва "цели" 9 месеца по-късно. Причината: несъвместимост на характерите.

Лорна и Едуардо


Лорна Сепеда и Едуардо Пас. Те живеят заедно в продължение на 10 години. Имат четири деца. И решават, че е време да се оженят. Раздялата идва след няколко месеца. Едуардо, който е мениджър на Лорна от началото на кариерата й, решава да я посети изненадващо в Аржентина. Открива съпругата си в леглото на хотелската й стая заедно с изгряващ аржентински актьор. Разводът е факт, Лорна се връща в Колумбия, а Едуардо се зарича никога повече да не се жени.

Лусия и Артуро


Лусия Мендес и Артуро Хордан. Бракът им продължава три години, през които Артуро преследва любимата си и й позволява да работи само в компанията на хомосексуалисти.

Франсиско и Синтия


Франсиско Гаторно и Синтия Клитбо. Двамата актьори се женят през 1995 година и се развеждат през 1997, след като Гаторно катастрофира с любовницата си и жената загива в инцидента. От 1999 година Франсиско е щастливо женен и има две дъщери близначки. Синтия пък планира своята сватба номер 4! Успех!

Анет и Хорхе


И накрая, рекордьор в класацията ни са Анет Мишел и Хорхе Луис Пила. Двамата живеят заедно четири години, женят се и след 4 месеца си казват "Сбогом"!


Е, ами понякога любовта трае по-малко от снимките на една теленовела...