.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кристина Митермайер превръща хобито си в професия, за да спаси планетата

Евгений Милов | преди 47 седмици
Instagram/Christina Mittermeier
Снимка: Instagram/Christina Mittermeier
Вижте 30 от най-вълнуващите снимки на смелата фотографка

Снимките на природозащитничката Кристина Митермайер са публикувани през годините в редица уважавани списания като "National Geographic", "Smithsonian" и "Science".

Но преди да стане фотограф, животът й преминава като учен в "Conservation International", където посвещава 20 години от живота си, за да работи за опазване на земните, морските и крайбрежните райони.

Родена в Мексико Сити, Кристина решава да използва камерата си, за да заснеме променящата се околна среда на планетата в следствие на човешката дейност и климатичните промени.

След като напуска организация, Митермайер продължава да насочва своята енергия и фотографски умения, с които да документира пътуванията си и засилва авторитета на природозащитните фотографи, които имат важна роля за опазване на Земята.

Днес Кристина е не само сътрудник и говорител на "National Geographic", но и световноизвестен активист за опазване на околната среда, като през 2014 г. основава "SeaLegacy" - организация с нестопанска цел за опазване на световните океани и морета.

Вижте едни от най-вълнуващите снимки и истории, които Митермайер улавя през обектива си:

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?