"Лозата" е един от успешните хърватски сериали. Премиерно за България можете да го гледате на voyo.bg.

Сюжетът
Добре дошли на остров Кампар – райско кътче в южната част на Хърватия. Тук всичко е прекрасно – морето лазурно синьо, храната неустоимо вкусна, а спокойствието безкрайно. Единственото, което нарушава идилията е ожесточеният спор между фамилиите Радовани и Гамулин, впили жадни очи в Малашчица – девствен парцел край брега на морето. Едните искат мястото, за да разширят избата си, а другите планират да превърнат земята в ново Маями…

Героите
Мая – Леона Парамински
Мая е красиво и интелигентно младо момиче, сгодена е за Фране. Тя е любимката на баща си. Работи много, амбициозна е. И въпреки, че е влюбена във Фране, не е готова да се откаже от независимостта си. Не е съгласна да живее на острова, въпреки че мястото й харесва. Скоро се сблъсква с порядките и традициите, които не са по вкуса й. Двамата с Фране очакват дете.

Фране – Вицко Биланджич
Фране напуска острова, за да завърши образованието си в Загреб. Когато разбира, че Мая е бременна, решава да се върне на острова с нея и да работи в семейния бизнес заедно с баща си и брат си. Скоро обаче той усеща, че модерния живот в големия град му липсва. Става му все по-трудно да продължи напред, особено когато спора между фамилиите Радовани и Гамулин се задълбочава.

Винко – Жарко Радич
Винко Радовани е властен мъж с много възможности. Той обаче се държи с всички като с равни. Двамата му сина въплъщават модерното и традиционното. Той има винарна и е доказал, че е способен човек, на когото може да се разчита. Проблемите обаче се появяват, когато възниква спор между семейството му и фамилията Гамулин, която има други планове за земята на острова.

Мария - Снежана Синовчич
Мария е съпругата на Винко. Тя е готова на всичко за семейството си. Мария е перфектната домакиня, довереното лице на цялого семейство. За нея близките са на първо място. Напуснала е университета, за да замине за острова при голямата си любов Винко. Мария умее да сдобрява хората, както и да им дава добри съвети.

Просперо – Шпиро Губерина
Просперо е бащата на Винко. Той знае всички тайни на острова. Той е мъдър човек, който обаче понякога забравя разни неща. Тъй като между неговото семейство и фамилията Гамулин винаги е имало разбирателство. Затова Просперо се разбира много добре с Мая и е може би единственият, който е на нейна страна на острова.

Филип - Марко Циндрич
Филип е покорен и често пъти наивен млад мъж, който иска на всяка цена да вземе позиции в компанията на баща си. Когато мрачните тайни на баща му излизат наяве, Филип е разкъсван между етичните принципи, с които е израснал, и лоялността към баща си. В началото подкрепя семейството си, но когато напрежението нараства, той търси спасение в наркотиците.

Звонимир – Милан Щърлич
Звонимир е предприемач, който от зидар става магнат. Роден е на острова, но създава компанията си в Загреб. Не смее да се опълчи на жена си. Въпреки че сякаш ръководи бизнеса си като по книга, Звонимир крие тъмни тайни за миналото си. С две думи той е добър човек, взел грешни решения в младостта си.

Магда - Ксения Паич
Магда е жената, която е подтикнала съпруга си Звонимир да се забърка в тъмни сделки. Тя е тази, която винаги е искала обществено положение и власт. Когато тайните излизат наяве, тя се опитва да прикрие семейството си. За нея децата й са на първо място и тя не се колебае да ги защити, дори ако трябва да предприеме безскрупулни мерки.

Ако искате да гледате хърватския сериал "Лозата", възползвайте се от промоцията за 7-дневно безплатно тестване на платформата voyo.bg