.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да станеш успешен блогър/влогър и това да ти носи пари. Част 3

| преди 36 седмици
блог
Снимка: Istock.com

Искате да направите свой блог или влог и той да бъде успешен? Краткия пътеводител, който ви представяме, включи няколко основни "спирки" - местата, които поддържат Мариета от Murfeishun, Зорница от AGLEU mama, Маги от Naturelita, Ида от Ida's beauty blog. Говорихме за тематика и качествено заснемане и обработка на видеа. Днес е ред на други полезни ходове.

Как да станеш успешен блогър/влогър и да печелиш пари от това. Част 2

Модата също е тема от челната тройка на теми, по които пишат успешните блогъри/влогъри. Ивана Александрова от www.dreamofjoe.com я пречупва през пътуванията си по света, както и личните моменти от живота си, като например – сватбата.

Други успешни тематики за блогове и влогове са - готвене, спорт, пътуванията по света, ръчно изработени неща, здравословно хранене, и т.н.

Изграждайте връзки

Успешните блогъри/влогъри не само публикуват авторско съдържание, но и изграждат връзки със своите последователи, както и с други блогъри/влогъри. Това става най-често с коментари, споделяне на постове в социални мрежи, отговор на имейли, включване в предизвикателства, лични срещи. Верижните игри са един от вариантите да създадете връзки с блогове със сходна тематика. Ивана от dreamofjoe.com го прави с пост, в който предизвиква други блогъри и всички заедно споделят общ хаштаг. 

Успешните блогъри/влогъри изграждат връзки и с различни брандове, като споменават марките в постовете си (т. нар. PR пратки), използват хаштагове, следват ги във Facebook/Instagram/Pinterest, така че да станат видими и за тях с това, което правят. Обвързването с бранд или кампания е едно от основните пера за доходи на блогъри/влогъри.

Това, за съжаление, може да бъде нож с две остриета. Платените PR публикации може и да ви носят пари, но е важно да запазите обективното си мнение, за да продължат хората да ви следват и да ви се доверяват. 

блог шаблони - 3

Двуезичен блог е нещо, което ще ви отвори път и извън родината. Много български блогъри/влогъри пишат само на английски, което считат за по-високо ниво на представяне. Възможността един пост да се прочете на български и на чужд език отваря много повече възможности. Разбира се, положеният труд е много повече. Но всяко усилие се оценява рано или късно. Звезделина и Калоян от Мint Stories публикуват постове както на български, така и на английски. над всеки пост има активен линк, който предоставя възможност статията да бъде прочетена на един от двата езика. 

GIVEAWAY - от време на време може да организирате и игри с подаръци. Кой не обича да получава подаръци?! Това е интересна възможност както да привлечете повече последователи, така и да задържите интереса на старите и да ги направите лоялни. 

Задайте си въпроса - "Ако това не бях аз, бих ли споделил този пост с приятел?" и ще си дадете много полезни отговори.

Истината е, че създаването на полезен, активен, добре позициониран, посещаван и харесван блог/влог изисква работа. Ако я вършите от сърце, това винаги си проличава. В тези 3 статии сме събрали основните стъпки, с които трябва да започнете и да наблегнете. В създаването и популяризирането на блог/влог има още много маркетинг хитрости и трикове, които могат да бъдат приложени. Но ако харесвате това, което правите, то няма да е работа за вас, а удоволствие!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?