„Днес ще поставим началото на нещо ново – нашата сватба”, каза развълнувана Ива в „Денят е прекрасен” на 8 декември 2010 г. Мавриков побърза да уточни, че този брак ще бъде телевизионен: „Нека бъдем "Женени в ефир!”. Водещите се разбраха, че трябва да са запознати до най-малки подробности с нещата, съпътстващи една сватба.

„Ще проследим целия процес на подготовка за този специален ден. Емоциите, вълненията, притесненията - стъпка по стъпка до заветното ДА. Разчитаме и на помощта на зрителите, като очакваме те да ни пишат със своите предложения за кумове, ритуали, костюми. Искаме те да споделят и своите спомени от този най-важен за всеки от нас момент. За целта създадохме специален имейл адрес: [email protected], заяви Мавриков пред камерите.

За да дадат своите първи предбрачни напътствия, специални гости на Ива и Васко бяха моделът Биляна Йотовска и световният шампион по културизъм Митко Димитров, които дойдоха в с малката си дъщеричка Никол. Те разказаха как е започнала тяхната любов и за плановете им за сватба.

Бъдещите младоженци прогнозираха, че телевизионният брак на Ива и Мавриков ще е успешен, стига Васко да се съобразява повече с екранната си половинка.

Цялото предаване можете да видите тук.