Кампанията се реализира с подкрепата на Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката и над 150 оптики в България.

Кампанията на KWIAT популяризира необходимостта от редовна профилактика на детското зрение и дава възможност на деца и младежи на възраст от 6 до 18 г. да преминат до 31 октомври 2015 г. безплатен скрининг на очите в оптики и медицински центрове в цялата страна. Информационни материали за кампанията са разпространени в над 2000 училища в страната чрез 28 Регионални инспекторати по образованието.

В рамките на кампанията е предвидена специална анкета която да бъде попълвана от родители онлайн на адрес: www.kwiat.bg и в оптиките, където се извършва безплатен очен скрининг. В резултат от кампанията, освен реално установените проблеми със зрението при конкретни деца, ще бъде събрана важна информация за състоянието на зрението на децата в предучилищна и училищна възраст. Такава актуална информация към настоящия момент липсва.

Информация за оптиките и медицинските центрове, където ще се извършва скринингът, можете да намерите на сайта на KWIAT - www.kwiat.bg.