Фермата" ми даде да разбера, че е трудно да се бориш, когато ръката на жена ти не е на рамото ти", каза Георги след отпадането си от „Фермата“ в понеделник. Провокирани от тези силни думи, се срещнахме с Георги Янков, за да го разпитаме за съпругата му, двугодишната му дъщеря, за емоционалния му характер и дали плануват още деца. Четете:


В предаването плака от гняв, от радост, от много различни чувства. След като излезе от предаването, плака ли? Може би, като видя семейството си?
В момента, в който колата ме стовари в квартала с всичките сакове и видях дъщеря ми на катерушките в градинката до блока, просто се стоварих на колене и пак рухнах емоционално. Аз съм толкова емоционален, че понякога сам себе си не мога да понасям.

Каква зодия си?
Водоподлей. Нали знаете – две са зодиите – водолей и пострадалите от водолей (смее се). Не вярвам в зодии, нумерология и т.н., не крия и че не вярвам и в нито една религия.



А в какво вярваш?
Вярвам в себе си и вярвам в думите, в това, което мога да чуя, да пипна, да видя, да усетя.

Разкажи ни за съпругата и дъщеря си.
Със съпругата ми Петя сме женени от 3 години, а сме заедно от 8. Имаме дъщеря на 2 години и няколко месеца. Казва се Дария. Ние сме едно все още малко, приятно семейство.

Все още малко? Това означава, че имате амбиции да се разрасне?
Разбира се, че имаме амбиции. Това е смисълът на живота – да имаш дете и да оставиш нещо след себе си. Това е най-красивото нещо, което може да се случи на един човек, на един баща, на една майка. Да видиш как това малко човече расте пред очите ти и всичките му първи моменти за теб са уау, всичките му първи движения за теб са олеле. Това са малките неща.

Да разбирам ли, че ти си помагал и участваш активно в отглеждането на Дария?
Не съм прекарал нито една нощ извън спалнята, колкото и да е плакала малката, колкото и да е била нервна през нощта, помагал съм с абсолютно всичко. Много мъже се стряскат от това, но аз заявявам гордо, че мога да сменям памперси, мога да избърша дупето, да я изведа в парка, сещам се за слънцезащитен крем през лятото, слагам шапка. Единственото нещо, което не мога да правя като жена ми, е да я обличам красиво. Не ми дреме изобщо с какво ще е, важното е да й е удобно да правим бели навън.

Планувате ли още деца и колко?
Жена ми изкара едно много тежко майчинство през първата година. Тя повече от три часа сумарно не е спала. И това е цяла една година. За мен тя е герой, най-силната жена, която познавам. Плануваме деца, но на този етап все още отделяме внимание на малката. Искаме да порасне малко.

Помага ли ви някой в грижите и ходи ли на ясла?
Да, ходи на ясла в квартала. Получаваме помощ от тъста ми, който е пенсионер по стаж и от време на време идва в София, гледа я и ни помага. Но с тъщата ми живеят в Сливен и е малко трудно заради голямото разстояние, а и все пак наша си е отговорността за това дете. Бабите са ни кариеристки, все още млади, здрави, прави, работят и ни се налага в една огромна част от ежедневието да се оправяме сами.

Смяташ ли, че успя да постигнеш това, за което влезе във „Фермата“, като изключим победата?
За малкото време, което имах навън, не съм прочел много коментари и мнения, но ми стигат и малкото. Доста хора са трогнати от това, което съм казал и направил. Това ме кара да си мисля, че съм постигнал целта си, а тя е да покажа на повече хора, че щом аз мога, значи всички могат. Нито родителите ме издържат, нито имам помощта на висшите сили, нито съм син на някой, за да рачитам на връзки, нито жена ми е такава. А всъщност живеем добре. Смело мога да кажа, че благодарение на упоритост и на любов към работата ни и стремейки се да бъдем по-добри и самокритични, сме успели в България. Щом аз съм успял, значи и другите могат.