Най-новата теленовела на Габи Спаник е "Емператрис". Героинята на актрисата е бременна жена, която изживява драматични моменти. Самата Габи е самотна майка. Но споделя, че в момента за нея приоритет е сина й Габриел.

Габи, каква е героинята ти Емператрис?
Тя е силна жена. Набожна е. Страда мълчаливо. Не се прекланя пред никого. Живее в Лос Анджелис, чака своя любим, който й е обещал благоденствие и вечна любов. Но този мъж се оказва измамник и тя е арестувана. Прекарва в затвора осем години. Излиза от затвора, за да търси справедливост и да намери дъщеря си. Винаги съм искала да изпълня тази роля.

С какво се занимаваш в момента?
Участвам в един проект. Пътуваме из Мексико и разказвам историите на хората, които срещаме, показваме културата и традициите на отделните градове. Надявам се тази година да се излъчи и по телевизията.

Композираш ли песни?
Всъщност да. Съвсем наскоро направих песента към програмата, която снимам. Обичам да пиша стихове. Имам доста добри неща. В момента не се занимавам с пеене, но мисля, че моята сила е в композирането. В Европа хората харесват музиката ми.

В личен план как се развиват нещата при теб?
От доста време съм сама. Но и не търся годеник. Прекалено отдадена съм на ролята на майка. Нямам ухажори. Но това не ме притеснява. Сигурна съм, че в един момент Господ ще ми изпрати мъж без комплекси!

Имаш ли планове за нова теленовела?
Да. През ноември започвам снимки. Но дотогава има много време.