Забравете всички съвременни предразсъдъци за актуалната младеж. Евгени е изключение, което доказва правилото, че всичко не е така както изглежда. Той е и пример, как младежта върви в правилната посока.

Математик по душа той е едно от онези момчета, които от ранна възраст намират своето призвание и с подкрепата на техните близки и приятели развиват себе си.

Във втори клас участва в първото си регионално състезание, две години по-късно е сред участниците на национален конкурс по математика... Днес той се класира сред големите национални надежди в сферата на твърдите науки и информатиката.

Да, защото освен с цифри, Евгени обича да се занимава с компютри. Успоредно с това интересите му се разпростират и в други насоки – литературата, както и физиката са му на сърце.

"Любознателен съм, признавам. На моменти усещам осезаемо усещам колко се различавам от връстниците си, но това не ме спира да се развивам в посока, която ще ми позволи да се реализирам в желаната от мен сфера", споделя той.

Амбициозен, Евгени иска по-късно, след като се дипломира, да преподава. Може би се питате къде? Попитахме го, на което той ни отговори:
"В България!"

Той още не е навършил 18 години, до моментът пътят му не е бил лесен, но въпреки всичко и всички той вижда потенциал за развитие в родната си страна.

По време на разговора ни с Евгени имахме удоволствието да съзрем твърдите науки по различен начин. Друг ъгъл, който ни позволи да оценим още повече ценността на предмети като математика, физика и химия.

"Математиката е като живота – изправяте пред определени проблеми и ситуации, които трябва да решиш сам, за да успееш и продължиш напред. Анализираш, пресмяташ, решаваш и в случай, че сбъркаш, започваш отначало докато не се научиш", обяснява той.

Приятно учудения бяхме всички ние (по-възрастните) да чуем толкова мъдри думи от дете. Така е, Евгени е едва на 14 години.

"Човек не трябва да се страхува от себе си. Има причина да бъде това, което е и трудностите, срещнати по пътя на неговата себереализация не бива да го обезкуражават да върви напред", заключва той припомняйки си онези моменти, когато се е сблъсквал с провали и безуспешни опити.

Днес, Евгени е един осъзнат млад господин, който следва своите мечти. Дарбата му да борави с формулите и цифрите е неговата сила, която ще го отведе надалеч. Сигурни сме в това.

Благотворителният календар ще можете да намерите в офисите на Фибанк след 4-ти ноември 2015 г.