.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Една камера, двa обектива, три месеца в Париж преди 50 години

Валентина АНТОНОВ | преди 4 години
2110387223.jpg
Фотографска изложба на Александър Сертев (10 март - 10 април 2015 г.) в галерия SYNTHESIS, София

Александър Сертев започва да усвоява фотографското изкуство на 14 годишна възраст в студиото на баща си Стоян Сертев, известен български камерен музикант и майстор-фотограф на репродукции на изобразителното изкуство, архитектурни проекти, оперни и театрални постановки.

Сертев завършва Художествената академия в София в ателиетата на Илия Бешков и Веселин Стайков. След дипломирането си работи в областта на илюстрацията и приложната графика, но неговата вродена сила винаги е била фотографията. Вроден талант, който с времето Александър непринудено развива. Фотографията като отлично спомагателно средство му помага да разширява своя поглед към света – преди и сега.

През пролетта на 1963 година, 26 годишният Александър Сертев придружава баща си на едно турне на квартет Аврамов в Париж, където остава повече от три месеца. На времето баща му преценил, че за сина му е по-ценно да види света, отколкото да му носи “ненужни” подаръци.

Днес, той представя над 40 фотографии от това пътуване. Изложба изпълнена с романтична носталгия към изминалите времена, когато Париж е бил един от най-красивите градове на Европа. Те са заснети с камера Лайка III C, формат 24/36 мм върху филм Agfa Isopan F.

2110387224.jpg

Срещнах ме се с Александър Сертев, разберете повече за неговото пребиваване в Париж,

LadyZONE.bg: Как ви се стори Париж при първия ви престой?

Александър Сертев: “Аз попаднах в един друг свят. Париж ми се стори “черен”, но красив. Това мое пътуване бе първият ми поглед за света отвъд желязната завеса. Градът бе мръсен, за разлика от София, която бе чиста, но атмосферата, хората, всичко в Париж изглеждаше красиво.”

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?