На 14 октомври 1894 г. е роден американският поет Едуард Естлин Къмингс, по-познат като Е. Е. Къмингс. Роден в Кембридж, Масачузетс, още като дете той показва литературни заложби, а през 1915 г. завършва престижния Харвардски университет.

Известен още с ексцентричното изписване на името си с малки букви като ее къмингс или е. е. къмингс, той написва близо 2900 стихотворения, 2 автобиографични романа, четири пиеси и няколко есета. Друга негова страст е рисуването. Днес се навършват 129 години от рождението на Е. Е. Къмингс, а ние го почитаме със следващите знаменити негови цитати.

Снимка: Getty Images

"Нужна е смелост, за да пораснеш и да се превърнеш в човека, който наистина си."

"Това, че не си мъртъв, не означава, че си жив."

"Нищо няма смисъл, освен ако не обичаш някого."

"Най-тъжните неща са болният да иска да бъде здрав, бедният да иска да бъде богат и пътешественикът, който си казва "навсякъде, но не и тук."

"Децата са склонни да забравят за запомнят."

Снимка: Pinterest.com

"Всеки може да бъде научен да мисли, вярва или знае, но не и да чувства... в момента, в който чувстваш не можеш да бъдеш никой друг освен себе си. В свят, който ден и нощ се опитва да те превърне в някой друг, означава да се бориш в най-трудната човешка битка и никога да не спираш да го правиш."

"Знанието е учтивият начин да наречеш мъртвото, но непогребано въображение."

"Любовта е цяло и повече от всичко."

"Първата стъпка към разширяването на мирогледа ти е да забравиш, че има невъзможни неща."

"Добрата книга няма край."