Джордж Клуни не посрещна с голям ентусизъм рождения си ден… На 6 май актьорът навърши 60 години, но в интервю пред Entertainment Tonight малко преди юбилея той споделя, че не смята рождения си ден за най-вълнуващото нещо на света.

"Що се отнася до навършването на 60 години, не съм развълнуван от това, но е по-добре, отколкото да си мъртъв", заявява в шеговития си стил актьорът. "Така че ще го приема."

Снимка: Getty Images

Въпреки остаряването, Клуни казва, че се радва на живота. Актьорът споделя, че се чувства "щастлив и благословен" в брака си с Амал Клуни, за която се е оженил през 2014 г., и семейството им.

Изглежда обаче, че Клуни от години се е подготвял професионално за "този момент" с остаряването. В разговор по-рано тази година с Мишел Пфайфър, екранната му парньорка от романтичната комедия "Един прекрасен ден" (1996), Клуни отбелязва, че през последните няколко десетилетия той се е съсредоточил повече върху продуцирането и режисурата, отколкото върху екранните роли, защото е искал да има повече контрол върху кариерата си.

"Не исках да се притеснявам какво мислят за мен някои режисьори на кастинга, след като стана на 60 години", заявява Клуни.

Снимка: Getty Images

Въпреки своята 60-годишна възраст Клуни все още е една от най-големите звезди в Холивуд - двукратен носител на "Оскар", който продължава да използва известността и влиянието си, за да се ангажира с правозащитни каузи.

Клуни не само е носител на престижните златна статуетки - той е притежател на уникална колекция от "Оскар" номинации, тъй като е единственият актьор, получил номинации в шест различни категории.

Снимка: Getty Images

Според информация на IMDB те са - за най-добър филм ("Арго", 2013), най-добър актьор в главна роля ("Потомците", 2011; "Високо в небето", 2009 и "Майкъл Клейтън", 2007), най-добър актьор в поддържаща роля ("Сириана", 2005), най-добър режисьор и най-добър оригинален сценарий ("Лека нощ и късмет", 2005) и най-добър адаптиран сценарий ("Маската на властта", 2011). Легендарният Уолт Дисни е единственият друг човек, получил номинации за "Оскар" в шест различни категории.

Клуни обаче не лежи на старите си холивудските лаври. Неговият филм за "Нетфликс" - научно-фантастичната драма "The Midnight Sky" от 2020 г., беше един от най-гледаните филми за годината на стрийминг платформата, докато миналия месец той бе забелязан да си прави селфита с фенове в Масачузетс, докато режисира Бен Афлек (един бивш Батман, режисиращ друг) в предстоящия филм "The Tender Bar".

Клуни също така трябва да участва заедно с 53-годишната Джулия Робъртс - неговата екранна партньорка в "Бандата на Оушън" и "Бандата на Оушън 2", в предстоящия филм "Билет за рая", в който двойката играе разведена двойка, опитваща се да саботира брака на тяхната дъщеря.

Снимка: Getty Images

Истинският пробив за Джордж Клуни, за който всички си спомняме, идва с телевизионния сериал "Спешно отделение". Именно актрисата Джулиана Маргулис не пропусна да отбележи юбилея на Клуни в социалните мрежи - 54-годишната актриса сподели вчера в Инстаграм профила си снимка, на която двамата са прегърнати, като пожела на бившия си екранен партньор от "Спешно отделение" да има щастлив 60-ти рожден ден. Архивният кадър е заснет по време на участието им в медицинската ТВ драма.

Снимка: Getty Images

"Честит рожден ден на моя скъп приятел, който вчера ми напомни, че се познаваме от 27 години!", написа Маргулис към снимката. "Тази снимка е направена за корицата на TV Guide в студията на "Уорнър Брос" по време на обедна почивка."

Маргулис не пропусна също така да похвали Клуни в публикацията си, като написа, че той е човекът, който "през цялото време ми напомня, че да правиш правилните неща винаги е по-смелият избор".

След успеха със "Спешно отделение, пътят на Джордж Клуни е повече от славен - като за това може да сме благодарни за провалената му мечта да стане бейзболна звезда в отбора на "Синсинати Редс", преди да започне да се занимава с актьорско майсторство.

А сега - гласувайте за най-добрата роля на Джорд Клуни в анкетата по-долу!

В кой филм Джордж Клуни прави най-добра роля?