Днес фронтменът на алтърнатив рок групата 30 Seconds To Mars става на 44. Той е роден на 26 декември 1971 г. в Луизиана, САЩ. Израства в хипи среда, без баща, но заобиколен от много дилъри.

Достатъчно талантлив е, за да направи кариера и в киното. След малката роля в "Боен клуб" (1999) на Дейвид Финчър идва и по-големият ангажимент като хероинозависим в драмата на Дарън Аронофски "Реквием за една мечта" (2000). За да влезе в този образ, Джаред не само отслабва с 14 килограма (това са го правили много холивудски звезди), но и се отказва за два месеца от ласките на тогавашната си годеница Камерън Диас (това не всеки може да го направи). През 2007-а пък напълнява с 30 килограма, за да изиграе убиеца на Джон Ленън в Chapter 27.

През 2011 г. Джаред Лето трябваше да пристигне в България за участие във фестивала Elevation, провалил се заради силни ветрове. Е, дойде три години по-късно с групата си, но пък вече като носител на Оскар“ и „Златен глобус“ за ролята си на транссексуална жена в "Клубът на купувачите от Далас". Концертът му през юли 2014 г. на стадион „Академик“ ще се помни дълго от феновете. Особено от онези стотина души, които Джаред покани на сцената към края на шоуто.

Талантливият музикант и актьор обича да кара сноуборд, така че със сигурност добре си изкарва коледните празници. Доказва го и този негов туит от 25 декември, където виждаме емоджи по темата.

Снимка: Twitter