.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

ЧРД, Ребека Уокър!

д-р Вергиния Николова | преди 3 години
2110932925.jpg
Ребека Уокър
Уокър въвежда понятието "третата вълна феминизъм"

Ребека Уокър е американска писателка, родена на 17 ноември 1969 г в Джаксън, Мисисипи. Дъщеря е на Алис Уокър - афро-американска писателка и Мел Левентал - еврейски адвокат в САЩ. Ребека се идентифицира като черна, бяла и еврейка, което е заглавието на мемоарите й, публикувани през 2001 г. След като се дипломира с отличие от университета в Йейл през 1992 г., тя съосновава Фондация, чиято цел е да насърчи младите жени да се включат в лидерски роли като осигурява стипендии за физически лица и проекти, които подкрепят младите жени. Уокър въвежда понятието "третата вълна феминизъм".

Работи като редактор на списание "Ms." в продължение на много години. Има награди за работата си от Американската асоциация на университетските жени, "Феминистки на годината" от фонда за Феминисткото мнозинство, от Лигата на жените избиратели.

Автор е на четири книги. През 2013 г. публикува първия си роман "Adé: A Love Story". През март 2014 г. беше обявено, че Мадона ще режисира филма "Adé: A Love Story" - адаптация на дебютния роман на Ребека Уокър. Книгата разказва за две американски студентки на пътешествие в Кения, като едната от тях се влюбва в местен мъж.

Има дете от партньора си Чоинг Рангдрол. Сега живее в Лос Анжелис.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?