.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

ЧРД, Маша Илиева!

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
2110880972.jpg
Примабалерината Маша Илиева
Примабалерината празнува своя рожден ден на днешната дата

Маша Илиева е едно от вай-ярките имена на българския балет. Примабалерината е родена на днешния ден (11 септември) в София. С изрядна техника и силно артистично присъствие създава по свой осъвременен начин образите на Жизел, Силфида, Одета – Одилия в "Лебедово езеро", Китри - "Дон Кихот" и мадам Ортанз в "Зорба гърка" на сцената на Софийската народна опера.

На 10 години Маша е приета в Държавното хореографско училище в София. След една година е изпратена да продължи образованието си в Академия "Ваганова" в Санкт Петербург. Сред нейните педагози е известната балерина Фея Балабина.

В периода 2001-2003 г. Мария (Маша) Илиева е художествен ръководител на Националния балет – София.

Маша Илиева създава своя балетна школа и се изявява успешно като балетен педагог. През 2007 г. защитава дисертация на тема "Аспекти на обучението по балет в предучилищна възраст" и получава научна степен "доктор".

Има издедени три книги "Чудният свят на танца, или как се стига до магията", "Моят балет" и "Пътят към балета".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?