Тя е тъмнокоса и много чаровна. Тя е Ася Йочева, актрисата, която изпълнява ролята на Черната Бисерка в сериала "Домашен арест".  Срещаме се в малко тъжен, дъждовен ден, но за сметка на това си говорим за нещо много хубаво - любов.

Разкажи малко повече за себе си – какво си учила, откога се занимаваш с актьорство?
Завършила съм 22-ро СОУ в София с профил биология и здравно образование. До последно всички мислеха, че ще кандидатствам медицина, защото бях най-добрата в класа си - завърших с пълно шест. Но се отказах от медицината. На 17 г. започнах работа в ММ и бях там до приключването на вътрешната продукция на тази телевизия. Водих различни предавания - на живо, запис. Камерата ме обикна, а аз обикнах изключително много камерата. Реших, че единственото нещо, с което искам да се занимавам, е телевизия. Завърших „Печат” в Софийския университет и актьорско майсторство е Театрален колеж „Любен Гройс”. След колежа снимах първия си сериал, играх известно време във Видинския театър, през 2010 година имах епизодична роля в „Стъклен дом”. Телевизията като цяло винаги е била част от моя живот.

Къде се чувстваш по-добре – в телевизията или в театъра?
Уважавайки изключително много театралното изкуство, аз обикнах камерата и тази връзка със сигурност ще е за цял живот.

Играеш Черната Бисерка в сериала „Домашен арест”. Била ли си реално в такава ситуация – мъж да е влюбен в теб, а ти в него - не?
Разбира се. Много пъти. На коя жена не й се е случвало? Но понякога на шега, понякога съвсем на сериозно, трябва да се поговори за тези неща, за да бъде човекът от другата страна наясно, че няма смисъл да си губи времето и емоциите в нещо, което няма да се развие.

Как ще се развият вашите отношения с Емко?
Черната Бисерка приема отношенията си с него много невинно, мило и непреднамерено. Не го използва по никакъв начин, вижда в негово лице един приятел, човек, който я подкрепя. Тя се чувства добре, но не се и замисля, че той може да изпитва някакви по-дълбоки чувства към нея.

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg

Имаш ли някоя интересна, смешна случка по време на снимките, останала зад кадър?
Непрекъснато се случват. Някой казва нещо извън сценария, което е много смешно и започвам да се смея. Така например не можах да се овладея на нещо, което Филип Аврамов каза и направи. 

Имаш нова роля в живота си – тази на майка. Как се справяш с нея?
Много ми е приятно да се грижа за малкото човече. Синът ми е на 2 г., навърши ги през октомври. Казва се Кирил. Ходим заедно на народни танци, приложни изкуства, музика и на английски. Той постоянно бърбори, обяснява ми някакви неща – не аз на него, а той на мен. Разсмива ме непрекъснато. Вижда света по съвсем различен начин, който на мен ми е много интересен. Същевременно отговорността и грижата са огромни. Но поне отминаха безсънните нощи, така че сега радостите са много, много повече. 

Той ли е голямата любов на живота ти?
Да. Той е единствен!  На коя майка децата не са най-голямата любов в живота й?!

Как се глезиш чисто по женски?
Не си правя някакви специални разкрасителни процедури. Никога не съм си правила маска за лице или някакви такива неща. Имам хубава кожа, такъв ми е генът. Един дневен и един нощен крем са ми абсолютно достатъчни. Не съм глезла.
Правя серия от изометрични упражнения с треньор. Те са за стягане и поддържане на мускулния тонус. Елементарни са, но изискват доста усилия. Преди съм се занимавала професионално с плуване. Беше отдавна, но въпреки това имам мускулна памет и тялото ми реагира добре на всякакъв вид спорт. Упражненията са съобразени с моите килограми и с фигурата ми. Те не са за мускулна маса или сваляне на килограми. 

Трите ти най-любими предмета са:
По принцип не се привързвам към вещи. Емоцията ми е достатъчна. От всяко място в България или света, където сме ходили, си купуваме магнитчета и ги поставям на една специална плоскост в кухнята. Вече няма място там. 

Кучето Пино
Купихме тази играчка през август 2011 г. Бяхме на почивка във Велинград със сина ми. Оттогава той не е спрял да си играе с нея. Това кученце се казва Пино. След като Кирил проговори, той сам си го кръсти. Говори му, храни го, разхожда го, слага го на гърне. Пино живее в моята дамска чанта и си играят с Кирил, докато се возят в колата. Попострадал е малко последната една година – ожулен, чукнат, но е в добра форма. 

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg


Гривната
Гривната си купих от едно пътуване с мъжа ми и оттогава не я свалям почти. Гледам да съчетавам дрехите си така, че да отиват на гривната, а не обратното. Тя беше единственото нещо, което си купих от това пътуване. Не е нещо особено, но много я харесвам. Свързвам я с хубавите емоции от това пътуване. Кирил също много я обича и се опитва да си връзва косата с нея. Гледа мама как го прави и се опитва да прави същото (смее се). 

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg


Очилата
Имам много чувствителни очи, въпреки че са с тъмен цвят. Когато навън е по-светло или е валяло дъжд и после има слънце, заради отражението по мократа настилка, ако не сложа очилата, ме заболява главата. Точно затова винаги са с мен.

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg