Актрисата Дейзи Ридли изгря на световната сцена с участието си в "Междузвездни войни: Силата се пробужда". В епизод VII на сагата тя се справя чудесно с главната роля на вехтошарката Рей. Тук събрахме седем любопитни факта за новата звезда.

1
Родена е на 10 април 1992 г. в един от най-старите и най-тузарски квартали на Лондон – Уестминстър. Майка й работи в банка, а баща й е фотограф, който на младини се е пробвал в актьорската професия.

2
Дейзи е най-малката от пет дъщери. Една от сестрите й е модел, а друга е музикант. Актрисата все още живее с родителите си в Лондон. Има куче на име Мъфин.

3
За ролята във филма се е явила на пет прослушвания в продължение на седем месеца. В началото не е била обнадеждена, че ще се получи, но на последния кастинг е усетила, че е близо до успеха.

4
През 2010 г. завършва актьорско училище със специалност музикален театър. Скромният й опит включва участие в няколко британски тв сериала.

5
Вече е подписала договор за участие в епизод VIII, чийто снимки започват през януари 2016 г., както и за епизод IX.

6
На въпроса коя е любимата й локация от снимките на Star Wars отговаря: Вероятно Абу Даби, макар че бе невероятно горещо. Там бяха първите снимки и моето бойно кръщение. Да попаднеш сред декорите, всички тези роботи и странни същества – усещането е невероятно!

7
Участвала е в този клип от 2013 година: