.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 култови песни от Джон Ленън

LadyZone.bg | преди 37 седмици
2110900586.jpg
Легендарният музикант днес щеше да навърши 77 години

На днешната дата 9 октомври любимецът на поколения меломани Джон Ленън щеше да навърши 77 години. Роден в Ливърпул и отгледан от своята леля, той се превръща в една от най-емблематичните фигури на 20 век. Композитор, автор на текстове за песни, писател, общественик, художник, актьор, Джон е всичко това, но и нещо повече – той е и... мечтател.

Мечтател, който се бореше срещу несправедливостите в обществото, срещу войните и расизма по света и който остави незаличима диря по пътя след себе си. Това беше Джон Ленън.

И ако той изглежда травматизиран от своето детство – липсата на баща, полуизоставянето от майка му, която прехвърля на сестра си грижата за възпитанието на детето си, ако неговите дълбоко емоционални кризи и терзания показваха чувствителния му темперамент, то благодарение именно на тях това момче се превръща в един от най-забележителните творци на своето време.

След раздялата си с "Бийтълс" – факт, който членовете на легендарната група трудно възприемат – Ленън се отдава на самостоятелна кариера. По това време в живота и творчеството му все по-силно влияние оказва японската художничка, в която Джон безумно се влюбва и заради която изоставя първата си съпруга Синтия - Йоко Оно.

Песните, които създава в своя постбийтълски период по нищо не отстъпват на тези, които написва, докато е в групата. Те са изпълнени с послания, пулсиращи в ритъма на болката и радостта, на тъгата и надеждата, на вярата и мира, на мечтите и любовта.

Да си припомним някои от най-емблематичните парчета, написани и изпълнени от Джон:

Woman Is The Nigger Of The World 

Give Peace A Chance

Jealous Guy

Starting Over 

И не на последно място Imagine

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?