Ваня Пенева и Орлин Палов ще бъдат водещите на тазгодишната церемония по избирането на Мис България 2015.

Победителките от приключилите вече в страната регионални кастинги и конкурси ще представят родните си градове в 26-то издание на най-престижния конкурс за красота на 27 ноември в Рейнбоу Плаза, София.

Гласуването, чрез което ще бъде направен тазгодишният избор на Мис България 2015, ще бъде открито и пряко, разкриха организаторите. Журито, което ще направи своя явен вот, е съставено от 10 влиятелни личности. Сред членовете му ще видим Наталия Гуркова, Христо Сираков, Елена Ангелова, София Борисова и други бг светски знаменитости и експерти от модния бранш. В ролята на 11-ия член на журито ще се окажат самите зрители, които ще имат възможността да гласуват за своите фаворити в интернет сайта на конкурса missbulgaria.bg.

Победителката и двете й подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси "Miss Earth", "Miss Planet" и "Miss Globe" през следващата година. Голямата награда за Мис България 2015 е стипендия на стойност 8000 евро, която ще бъде предоставена от италианското училище за мода в Милано "Академия дел Лусо".

Организатор и лицензиант на конкурса е модна агенция "Интерсаунд" с президент Ирина Папазова.