.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

110 години от рождението на Грета Гарбо

д-р Вергиния Николова | преди 2 години
2110885775.jpg
Грета Гарбо
Американският филмов институт я поставя на 5-то място в списъка на 100-те най-добри актьори за всички времена

Грета Ловиса Густафсон е рожденото име на великата американска актриса Грета Гарбо. Родена е на 18 септември в Стокхолм, Швеция през 1905 г. Независимо че се е оттеглила от шоубизнеса през 1941 г, филмовата звезда е била удостоена със специалната награда на киноакадемията през 1955 г. - „Оскар за цялостна дейност”.  Незабравимите са ролите й на главни героини във филмите: "Мата Хари", "Кралица Кристина", "Ана Каренина", "Дамата с камелиите" и "Ниночка". Американският филмов институт я поставя на 5-то място в списъка на 100-те най-добри актьори за всички времена.

Прекалено независима и в същото време твърде затворена, живее до смъртта си през 1990 г. в 7-стаен апартамент в Ню Йорк на 450 East 52nd Street. Всекидневните й разходки по улиците на Ню Йорк привличали силно интереса на зяпачите, според които да зърнеш Гарбо на живо било по-вълнуващо, отколкото да видиш НЛО. През годините тя инвестирала парите си разумно и в напреднала възраст се оказала доста богата.

Не се е омъжвала. По случай стогодишнината от рождението й излиза пощенска марка посветена на нея.

Цитати от Грета Гарбо

"Всеки, който се усмихва постоянно, крие издръжливост, която е почти плашеща."

"Никога не съм казвала 'Искам да бъда сама'. Казвала съм само 'Искам да ме оставят на спокойствие', което не е едно и също нещо."

"Животът би бил толкова прекрасен, само ако знаехме какво да правим с него."

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?