Леонардо Ди Каприо казва, че все още търси любовта на живота си, въпреки наситените с емоции връзки, които имаше с мацки от ранга на Блейк Лайвли, Бар Рафаели и Жизел Бюндхен.
Любимецът на Холивуд не е сам – в момента е с 22-годишната моделка от ангелите на "Victoria's Secret" – Ерин Хийтъртън, но не смята, че е намерил голямата Л. 

На въпроса коя е била първата му любов, Лео отговаря „Първата? Човече, изобщо не помня. Предполагам, че ако съм намерил истинската любов, щях да съм женен за нея и до сега, не е ли така?”
Бар Рафаели
Леонардо е на 37 и твърди, че има много ясна идея за това каква иска да е приятелката му. Пред вестник "Sun", актьорът призна „Претенциозните жени наистина ме отблъскват. Отмъстителните също, както и опортюнистиките. Мисля, че оноова, което намирам за привлекателно е същото, което харесват и повечето други мъже – важно е тя да е наистина добър човек вътре в себе си."

Блейк ЛайвлиЛеонардо разкри, че винаги ще помни с добри чувства работата си по „Титаник”, както и партньорката си във филма – Кейт Уинслет.  „Фактът, че Кейт каза „да” реши нешата за мен. Тя беше невероятна. Наистина разчитахме един на друг. Бяхме партньори във филма. Всичко, за което имахме да се оплачем, го споделяхме с другия и по този начин не натоварвахме никого другиго.” , цитират го от femalefirst.co.uk

Е, както знаем, Леонардо има и други изисквания, освен жената до него „да е добър човек” – по наблюдения – по-добре да е руса, задължително дългокрака, обезателно красива и по възможност световно известна. Не е лош в изискванията си, не.