Случайно станах интериорен дизайнер. Това споделя многоликият Лени Кравиц в лично интервю за GRAZIА. „Не успях да намеря мебели и аксесоари, които да отговарят на вкуса ми и начина ми на живот. Така започнах да ги проектирам и реализирам сам“, споделя Лени. „Приятелите, които идваха вкъщи, ме питаха дали могат да се сдобият със същите неща, често без да знаят че аз сам съм ги измислил и направил, допълва звездата. Мотото ми като дизайнер е да подобря живота, да уловя фантазията и да се вдъхновявам от комбинацията от чувственост и елегантност”.

Така през 2003 г. в Ню Йорк отваря врати студио Kraviz Design. Мебелите, които Лени създава, събират неговия рок талант и креативните му идеи в областта на дизайна и модата. На тазгодишното мебелно изложение в Милано звездата представи своята дебютна колекция столове – Mademoiselle за Kartell. Така, освен да се наслаждават на музиката и актьорската му игра,  феновете на Лени могат да си поръчват и мебели, създадени от самия него.

Макар и да се чувства щастлив да бъде всепризната звезда и музиката да е неговият живот и страст, Лени Кравиц, разкрива пред GRAZIA, че щастието за него не се крие в известността, а в малките неща от живота. Едно от тях са Бахамите, мястото, което е част от корените му, тъй като там е родена майка му и затова е по-специално за него. Поради това и тук той прекарва напоследък по-голяма част от времето си и се уединява, за да работи по нови проекти, споделя пред списанието легендарният музикант, актьор и дизайнер.

За личния си живот обаче остава потаен. Макар да е имал връзки с жени от ранга на Адриана Лима, той не говори за тях като за свои трофеи. „След дългогодишен опит не се впечатлявам много от външния вид, въпреки че в началото има известно значение. Търся преди всичко човек, който да има дълбока близост с мен в духовен аспект, отвъд физическия“, разкрива Лени Кравиц. Той говори още за това с какво го привлича киното, за ролята в живота на вярата и духовността и какво си пожелава за бъдещето.