Певицата твърди, че носи белезите от миналото си с гордост и очаква с нетърпение да навърши 30 години.

След като се раздели със съпруга си Джордан Братман, Кристина имаше доста бурна година, но тя твърди, че е научила нещо от всички негативни случки в живота си.

Агилера ще навърши 30 по-късно през декември, но вместо да се притеснява от това, че остарява, Кристина очаква с нетърпение да приложи наученото през последните 29 години, за да постави началото на страхотно следващо десетилетие за самата себе си.

Тя споделя: „В този бизнес хората наистина много се тревожат за възрастта си, но аз нося белезите от миналото си с гордост. Научаваш толкова много за себе си и сега дори не мога да си представя да съм отново на 20. Не искам да бъда, и честно да си призная, това е така заради всички болки, които съпътстват израстването на човека. Сега чувствам, че най-после съм пристигнала на място, където изживявам големи промени в себе си по страхотен начин. Пораствам като личност и като жена, и мисля, че това е началото на нова глава в живота ми.”

Въпреки опита й в музикалния бизнес, Кристина (която има две годишен син на име Макс), твърди, че все още има сценична треска.

Но така, както се е научила да използва личните си борби като свое предимство в житейски план, поп изпълнителката използва "пеперудите" в стомаха си, за да внесе повече енергия в сценичните си изпълнения.

Тя добавя в интервю за вестник „Метро” – „Всеки път, преди да се кача на сцената съм доста изнервена. Но мисля, че това ми помага, защото повдига адреналина ми. Всъщност треската ми дава силата да направя изпълнението си по-добро.”

Кристина не е единствената звезда, която не се притеснява от възрастта си. Неотдавна доста по-възрастната от нея актриса Кейт Бланшет също сподели, че не желае да крие годините си.