Непослушният пакостник

Колин Фарел никак не се гордее с миналото си. В днешни дни, като горд баща на двама синове, мирогледът му, разбира се, е много по-различен от този на буйния младеж. Той не иска в никакъв случай да дава пример с поведението от миналото си на своите момчета. „Аз съм един прекрасен пример за тях какви не трябва да бъдат!“, споделил чаровникът за сп. „In”. От какво толкова се притеснява ли? Актьорът е изключван от училище, пиел, употребявал наркотици.  Бутилката и силата на уискито заменя с… цветя. Да, наистина. Не стига до там, че чак да ги сади в градината. Но отървал се от злия дух на алкохола, Колин открива приятните страни на живота. А ароматът на цветя е един от тях. Така, вместо на ферментирали ечемични семена, той вече предпочита да му мирише на фрезии и амаралис.

Ексцентричният добряк

25 000 долара – това е наградата, която ирландецът обявява за този, който намери изгубения му колан. Чудите се колко ли струва коланът, щом наградата е такава? Всъщност той е с висока емоционална стойност. Бащата на Колин му подарява този колан преди години и оттогава той не се разделя с него.

Толкова за екцентричността. Да обърнем повече внимание на добрата страна на нещата.

По време на пребиваването си в Торонто за премиерата на филма In Bruges Фарел е пресрещнат от скитник. Името му е Стрес и е дрогиран на макс. Стрес не се стресира от славата на Колин и му поискал пари. Вместо да му даде няколко банкноти, актьорът го качва в лимузината си, води го в магазин за дрехи, където му купува различни неща, дава му пари… и най-важното говори сериозно с него и го убеждава да промени живота си – да откаже дрогата и да си  намери дом. След време  Стрес твърди, че има нов живот, благодарение именно на тази среща. 


И за да станат странностите 3 (за щастие), ето още един любопитен факт – въпреки че се срамува да си го признае, Колин често пуска името си в Google, за да разбере какво мислят хората за него и филмовите му роли. Но не си мислете, че търси само добри отзиви, за да ласкае холивудското си его. За ролята си на Александър Македонски във филма „Александър“, казва, че около 90 % от отзивите били лоши, но стоически изчел всичко.

Другарчето на Елизабет Тейлър

В последните 2 години от живота на Елизабет Тейлър тя била в доста близки отношения с ирландеца. Той е и един от малкото външни хора, които присъстват на погребението й.

В интервю за сп. “Харпърс базар” Тейлър казва: “Обичам Джони Деп, обичам и Колин Фарел". За запознанството си с Елизабет пък Колин разказва с не особено голям ентусиазъм – дали от джентълменска коректност, или защото наистина не е било чак толкова интересно ние не знаем. Но той пресъздава историята просто като среща между момче и момиче и продължителни разговори по телефона вечер.