В съдебното дело, което отново изправи Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, той е защитаван от яростна адвокатка, която подлага на кръстосан разпит актрисата. Толкова силно, че името на Камил Васкес вече е в устата на всички...

Досега звездите в Холивуд имаха предвид само едно име, за да се справят с бракоразводните си дела и объркания си любовен живот - Лаура Васер. Наричана Кралица на разводите (Disso Queen), тя е истинска звезда, представлявала в съдебната зала световноизвестни личности от шоубизнеса като Анджелина Джоли, Джони Деп, Бритни Спиърс, Бен Афлек и Ким Кардашиян.

Според "Блумбърг" 52-годишната адвокатка взима 850 долара (702 евро) на час и изисква депозит от 25 000 долара. На по-малките риби, които не притежават поне 10 млн. долара в банковите сметки, им се казва да почукат на други врати. Но сега в новините изгря името на нов звезден адвокат.

Снимка: Getty Images

Камила Васкес е един от адвокатите на Джони Деп по делото срещу бившата му съпруга Амбър Хърд, към която той предяви иск за 50 млн. долара за клевета, пише още БГНЕС.

През последните няколко дни младата наперена адвокатка оспорва защитата на звездата от "Аквамен" в изключително тежък кръстосан разпит. В понеделник (16 май) тя дори принуди актрисата да признае, че е излъгала под клетва по време на съдебния процес, проведен в Лондон.

Актрисата твърдеше, че е предоставила цялото обезщетение, получено от Джони Деп, на две асоциации, сред които и ACLU, "за борба срещу насилието над жени" - което е невярно твърдение според главния съветник на асоциацията, на която обещаната сума не е била изплатена в пълен размер.

И така, какво знаем за жената, която вече се утвърждава като един от главните герои в този процес? >>>

37-годишната Камил Васкес завършва Университета на Южна Калифорния и Югозападния юридически факултет през 2010 г. Понастоящем тя е партньор в Brown Rudnick - фирмата, която в момента защитава интересите на Джони Деп по това дело. Тя е специализирана в "консултиране на медийната стратегия в периоди на силен натиск" и също така е отличена с наградата "Ones to Watch: The Best Lawyers in America" през 2021 г.

Но нейната жестокост в съдебната зала не е единствената причина за интереса към нея. Близостта между адвокатката и нейния клиент предизвика слухове. В Туитър и YouTube някои интернет потребители са убедени, че между звездата и нейния адвокат има нещо нередно. Те споделят и кадри, на които адвокатката и актьорът си разменят ведри погледи или нежни жестове пред съдебните камери. 

Наскоро обаче TMZ заяви, че между тях няма нищо общо: "Източници, свързани с Камил Васкес, ни уверяват, че това не е нищо повече от измислица на феновете в социалните мрежи. Източник, близък до адвоката, съобщи пред американските медии, че "всички членове на правния екип на Джони Деп са близки. През седмиците те създадоха както професионални отношения, така и приятелство."

Феновете обаче очакват да видят дали това наистина е така...