.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кои са почивните дни през 2016 година

LadyZone.bg | преди 3 години
calendar
Календар на красотата – как да оползотворим почивните дни, за да станем по-красиви

В първия работен ден на 2016 ви предлагаме календар на почивните дни през годината и предложения какви козметични и разкрасителни процедури може да си направите тогава, за да изглеждате и чувствате още по-добре. Факт е, че някои от по-инвазивните методи изискват време кожата да се успокои и възстанови, а максималният ефект се проявява едва след това. 

Цели шест са месеците, в които ще имаме дълги уикенди, а именно - януари, март, април, май, септември и декември. Тогава със съботите и неделите се сливат и дните около тях и така вместо 2, се получават 4 почивни дни. Но нека бъдем по-конкретни.

Март месец

Денят на Освобождението – 3 март, идва с първите 4 почивни дни (от 3 до 6 март включително). Работният 4 март ще бъде отработен на 12 март. През март месец все още е студено и слънчевото греене е слабо и кратко. Това е подходящото време да се започнат процедури за лазерна или фотоепилация. Те изискват време, а кожата трябва да се пази от слънце и други външни влияния.

Какво трябва да знаем за фотоепилацията

Април и май

През 2016 г. ще отбележим Великден на 1 май (неделя). Почивните дни около него започват от 29 април до 2 май. Работни са 3,4 и 5 май, а след тях ще има още 3 почивни дни – от 6 до 8 май. Ако имате нужда от малко повече почивка, през май ще имате възможност за такава.Използвайки само 3 дни от платената си отпуска, всъщност ще си спечелите цели 10 почивни. Именно толкова са нужни, за да се възстанови кожата на лицето след лазерен пилинг. Ако сте планували тази процедура, но все не сте намирали достатъчно време за нея, може да използвате момента. За 10 дни вкъщи първоначалното зачервяване ще се успокои и след почивката ще може да отидете на работа, без колегите да ви задават неудобни въпроси.

Всичко, което трябва да знаете за лазерния пилингПлюсът на този тип интервенции е, че дават добри и бързи резултати

Около Деня на славянската писменост и култура - 24 май, отново ще имаме дълъг уикенд. Почивните дни са от 21 до 24 май включително. Работният 23 май обаче ще бъде отработен предната събота – на 14 май. Краят на май вече е с повече слънцестоене и високи температури. Може да използвате 4-те почивни дни за да дадете нов стар на кожата си с мезотерапия. По-лекият вариант е безиглената. При класическия вариант кожата на лицето има нужда само от ден-два за успокоение.

Какво представляват мезотерапията и радиофреквенцията?

Септември

За празника на Съединението - 6 септември, ще почиваме 4 дни - събота, неделя, понеделник и вторник (3-6 септември включително). След хубавото лято с плаж и море, може би кожата и косата ви ще имат нужда от леко освежаване, предвид влиянието на солената вода, слънчевите лъчи, прах, пясък, хлор от басейните и т.н. Дългият уикенд е достатъчен за хидрафейшъл на лицето, така че да почистите порите в дълбочина и да придадете блясък на кожата или за кератинова терапия за коса.

Хидрафейшъл – процедурата, която казва сбогом на черните точкиТази процедура е за вас, ако предпочитате да имат здрава кожа, а не да маскирате проблемите си с фондьотен

За Деня на Независимостта - 22 септември, също се имаме 4 почивни дни, тъй като се сливат със събота и неделя, а именно - 22-25 септември. 10 и 17 септември ще отработваме съответно на 5 и 23 септември. Това, което ни разкрасява най-много е смяната на обстановката, спокойствието и хубавите моменти. Топлият есенен месец е подходящ за спа терапии и масажи с мед или шоколад.

Меден масажПчелният мед лекува и под тази форма

Декември

В последния месец на 2016 година ще бъде и последният дълъг уикенд - 24, 25, 26 декември. Обикновено прекарваме тези дни със семейството си и се наслаждаваме на домашния уют. За да сте блестящи за новогодишните празници, може да използвате тези почивни дни за почистване на лицето с ултразвукова шпатула и ревитализация с продукти с хиалуронова киселина. От последните може да има последващи ефекти като сържеж и зачервяване, които изчезват за един-два дни. Толкова са абсолютно достатъчни, за да бъдете звездата на партито на Нова година.

Ултразвукова шпатула – ако кожата на лицето ви е чувствителнаМетод за почистване, подходящ за жени с нежна кожа, акне и дори розацеа

Желаем ви красива и успешна 2016 година!

Спазвате ли диета в момента?