Не е тайнa, че жените винаги обичат да бъдат преди всичко жени - независимо дали са облечени в ефирен сатен или в строга черна пола под коляното.

Някои компании са толкова взискателни към служители си, че не оставят вариант на дамите да се почувстват женствени. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Тук идва и проблемът - някои компании са толкова взискателни към служители си, че не им оставят вариант да се почувстват женствени, докато изпълняват задълженията си в офиса. Ето обаче няколко съвета и идеи как да запазите усещaнето за себе си и да не правите непростими компромиси със стила си, докато сте на работа.

Обикновено не е прието да се носят дрехи с крещящи цветове. Но защо да не заложите на убито лимонено жълто? Или есенно зелено, което гали сетивата. А какво ще кажете за червеното като акцент - гривна, пръстен, обеци, колан?

Ако обичате дълбоките деколтета, по-добре се примирете с това, че по време на работа няма да можете да носите любимите си разголени блузки. Опитайте с нещо хитро - сложете блузка или рокля с голи рамене, а отгоре наметнете женствен и дискретен шал.

Полите за офиса обикновено са с дължина до коляното. Но ако имате безупречни крака, винаги можете да повдигнете границата няколко сантиментра нагоре без това да изглежда пошло и неадекватно.

Комбинирайте иначе скучаната черна рокля с цветни аксесоари или шармантна чанта.