41-а годишната актриса не се интересува от пластичната хирургия, защото не вижда причина да изглежда по-млада, отколкото всъщност е.

Кейт Бланшет е смятана за най-естествено красивата жена в света и с право. Тя е категорична в отказа си да се подлага на каквито и да било хирургични намеси, защото е щастлива от начина, по който изглежда.

Тя казва: „Подложена съм на много натиск да се подложа на подмладяващи процедури, но ме е страх, защото аз наистина не искам да изглеждам пак на 25 години.

Красавицата, която спечели и Оскар преди време, разкри, че слага колкото е възможно по-малко грим.

Кейт споделя: „Има известно изкушение за жената, когато поостарее да започне да слага повече грим, но аз се опитвам да изглеждам естествено. Дори и на екрана – ако прекалите, гримът се превръща в маска, а цялата работа на един актьор е именно да съумее да свали всички маски, и да разкрие емоция. Въпреки всичко, наситеният цвят червило наистина може да поизглади лицето ви. Откакто се подстригах, отново слагам червено на устните си и експериментирам с розовите нюанси.”

Кейт е майка на три деца и въпреки, че е щастлива от това, че изглежда на годините си, неотдавна тя подстрига косата си, защото е по-лесно да я поддържа в добър вид.

„Изведнъж си помислих”, казва тя пред британското списание InStyle, „дали пък да не се подстрижа? Като актриса мислиш само за това, че трябва да получаваш роли. Какво обаче става с ежедневието и „нормалния” ти живот?”