bTV Cinema ще изненада своите зрители с впечатляващо студио, гости от различни сфери на културата и ексклузивни материали. Всичко това ще се случи на 26 февруари в 23 ч., когато започва Нощта на Оскарите.

Филмовият канал на bTV Media Group е единствената българска медия, която ще излъчи на живо, и то за шеста поредна година, церемонията по връчването на най-престижната статуетка в света на седмото изкуство. 

Петя Дикова е специалният пратеник в Лос Анджелис, който ще предаде на зрителите атмосферата от събитието в най-филмовия ден. Водещата на „Cool..T” ще срещне публиката с редица успели българи в шоубизнеса отвъд океана. 

Междувременно, по bTV Cinema продължава Месецът на Оскарите. До края на февруари, всеки ден от 21 ч., както и в други часове от програмата, зрителите имат удоволствието да гледат продукции, удостоени или номинирани за „Оскар”. В програмата са общо над 40 такива заглавия, като всяко четвърто е премиера за българския тв ефир.

Гостите

Едни от най-запалените киномани, работещи в сферата на изкуството, ще гостуват на водещите Стаси Кара и Георги Тошев.

За роли, актьори, режисьори, номинирани, наградени, пренебрегнати, забравени и вечнозелени ще разказват актьорите Стефания Колева, Теодора Духовникова, Ники Илиев, Веселин Плачков, Елен Колева, певеците Рафи и Михаела Филева, сопраното Мила Михова, журналистът Михаил Дюзев, кино експертът Владо Трифонов, режисьорът Майя Виткова, гримьорът Слав Анастасов. На живо от Холивуд е предвидена среща с аниматора Теодор Ушев преди да стъпи на червения килим и да чуе решението на Академията.

Сред интересните гости в студиото ще е Вера Русинова, позната от сериалите „Седем часа разлика“ и „Революция Z”. Тя печели титлата „Мис България” през 1993 г. Дълги години работи като модел в Италия, Испания, Турция, Гърция, Южна Африка, Корея и Швейцария. Завършила е бакалавърска степен по интелектуална собственост и две магистратури – финансов контрол и международни отношения.

Изненади в аванс

Освен любопитни факти и информация за всички номинирани,  „Студио Оскари 2017” ще срещне зрителите с носителят на технологичен „Оскар” Владимир Койлазов, който ще разкаже за преживяванията си по време на церемонията и интересни моменто от работата си заедно с Петър Митев.

Шеф Андре Токев ще приготви четири ястия, част от менюто на колегата си Волфганг Пук, което номинирани и носители на „Оскар”ще опитат след церемонията. Експертът по етикет Мария Касимова-Моасе  ще разкаже какво трябва и какво не трябва да се прави на такава церемония. 

Като на кино

Водещата на единственото телевизионно предаване за кино Стаси Кара ще отвори част от богата си колекция със звездни интервюта с носители на „Оскар”.

Как се променя кариериата след „Оскар”, ще разкажат Колин Фърт,  отличен за „Речта на краля”, Еди Редмейн – за „Теорията на всичко” и Аарън Соркин – за сценария на „Социалната мрежа”. 

От екрана на bTV Cinema ще изгреят и други световни звезди - актрисите Чарлийз Терон, Никол Кидман, Изабел Юпер и Кейт Уинслет, режисьориге Дани Бойл, отличен за „Беднякът милионер”, Том Хупър  („Речта на краля”), Робърт Земекис („Форест Гъмп”) и Пол Верховен  („Тя”).

Студиото

Впечатляващо мултифункционално студио  ще позволи на зрителите да проследят най-голямото събитие в света на киното по нов, модерен и много по-вълнуващ начин.

Модерен декор, иновативна видеостена с размери 4 х 2 метра и пет камери, които улавят всеки детайл – това са само част от предимствата на най-новото пространство. Студиото позволява цялостна визуална трансформация чрез промяна на цветовите схеми и графичните елементи във видеостените. 

В студиото триизмерни елементи „оживяват” и свързват реалния и виртуалния свят (т.нар. аугментирана реалност), докато зрителите се наслаждават на висококачествено зрително изживяване с първата в Европа извита LED видео стена с резолюция, по-голяма от Full HD.