.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво е значението на цветовете?

LadyZone.bg | преди 6 години
Цветове
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Независимо дали се чудите за баграта на спалнята или какво да облечете днес - цветовете влияят на нагласата и настроението ни

Някога чудели ли сте се какво означават цветовете и как ви влияят? Независимо дали говорим за дрехи, за цвета на апартамента или на какъв лак за нокти да се спрете, багрите, които избирате, имат значение.

Розово

Грим - 2

Розовият цвят има лечебни свойства, защото действа успокояващо. По-ярките нюанси привличат младите момичета, но са любими и на самоуверените дами, които поддържат духа си бодър и силен. Освен това в някаква степен изразява и невинност - накратко - асоциациите с розовото са любов, привличане, нежност, приятелство, очарование. 

Ярко жълто

рокли - 18


Жълтото е от онези цветове, които веднага ни карат да се чувстваме по-добре. Той е подходящ за хората, които са щастливи и се чувстват късметлии, защото за тях всичко е повод за радост. По-светлите, кремави нюанси на жълтото могат да са супер елегантни, свежи и да повишават настроението ви, докато по-убитите се свързват с болест и завист. Жълтото често е любим цвят на хората, които са с високо IQ. Жълтото накратко - слънце, лято, идеализъм, логика, щастие и креативност.

Ярко червено

Червено цвекло


Сигурно си мислите, че знаете какво означава червеното, нали? Ами, всъщност този цвят стимулира апетита - независимо дали говорим за сексуалност или за нещо друго. Червеният цвят повишава кръвното налягане и освен това веднага грабва окото. Червеното се отразява и на реакциите на хората - те са по-бързи и по-дейни. Ако сте в напрегната ситуация, червеното не е добра идея, защото вниманието и отношението на хората е повишено.

Синьо

На плажа


Синьото е супер успокояващо, дава усещане за сигурност и е най-добрият цвят, ако се стремите към вътрешна хармония и мир. То създава усещане за доверие и лоялност, затова се използва толкова често в бизнес сградите, сайтовете и прочее. Синьото е подходящ избор за облекло, когато ходите на интервю за работа, защото ще подейства успокояващо на бъдещите ви работодатели. Накратко - синьото означава хармония, единство, вяра и доверие. 

Зелено

зелено

Зеленото е цвят, който успокоява както нервите, така и душата. Той е от цветовете, които ще ви помогнат да сте цял ден в добро настроение. Ако прекалите обаче, зеленото събужда неприятни чувства като завист, ревност и алчност. Бледо зеленото пък се свързва с болест. Зеленото накратко - лекуване, самоконтрол, здраве, надежда и младост.

Аристократично лилаво

цветя

Сигурно знаете, че лилавото се асоциира с аристократизъм, но дали сте чували, че този цвят е подходящ за медитация, дълбок сън и може да успокои ума ви? Светло лилавото увеличава десетократно концентрацията при медитация, а по-тъмните нюанси означават лукс. Цветът е красив, романтичен и се асоциира с духовност, мистерия, фантазия, мъдрост и просветеност.

Бяло

Бялото е цветът на спокойствието и балансира всеки друг. Белият цвят е подходящ избор, когато вземате важно решение и ви е необходима обективна нагласа. Бялото накратко - чистота, простота, мир и невинност.

Кой е любимият ви цвят?

Ключови думи:Цветове, Значение
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?