"Каквото и да ни спохожда в една връзка, каквито и въпроси, съмнения или болка да изникват и за какъвто и проблем да става въпрос, отговорът ще дойде тогава, когато започнем да се доближаваме към пратньора си. Близостта с партньора ни и свързването с него на едно по-високо ниво може да излекува всичко. Това може да излекува апатията, съмнението, скуката, страха, чувството за недостойност и празнота, които понякога навлизат във връзката. Придвижването към партьора не означава отказване от собствените ни ценности, а просто означава доближаване до него с любов." Чък Спезано, доктор по психология и създател на метода „Психология на визията“

Ако темата за изграждане, поддържане и развиване на взаимоотношенията е актуална в живота ви в личен или професионален контекст, заповядайте да се запознаете с д-р Чък Спезано, един от новаторите в сферата на духовните измерения на човешкото свързване.

Д-р Спезано, създателят на Психология на визията, ще дойде за първи път в България през септември по покана на Communication Academy и издателство "Векста". Гостуването му ще включва лекция, представяне на книгата му "Ако боли, не е любов", на 16 септември и семинар за взаимоотношенията на 17 септември 2014 г.

Как да се регистрирате вижте тук >>

Д-р Чък Спезано е от учителите, които посвещават енергията си на промяната на представата на хората за връзките. Ключовите елементи в работата на д-р Спезано са използването на силата на милосърдието и търсенето на помощта от Висшия Разум. Връзките като път към личностно изцеление, трансформация и цялостност е неговият принос към едно по-пълно разбиране на потенциала на взаимоотношенията и нашата роля и възможности в тях.

Още цитати от него >>

"Има две причини, които създават драма във взаимоотношенията ни. Или влизаме в битки за надмощие, когато единия от нас или и двамата, намираме все по-драматични начини за изразяване на позицията си или връзката е скучна и създаваме драма, за да раздвижим малко мъртвилото. За съжаление всяка битка за надмощие и всяка форма на застиналост във връзката ни, са просто избягване на възможността да сме креативни."

"Всички ние имаме нужда от близост, интимност, принадлежност и свързване. Когато усещането ни за връзка е нарушено или въобще изглежда несъществуващо, имаме нужда от някаква близост все пак за да оцелеем и избираме сливането. По този начин все пак носим усещането, че сме близки с хората. С това условие обаче, че това не е истинско свързване. При сливането ние се отказваме от центъра си и от себе си. При свързването, именно оставайки в центъра си, ние естествено даваме от даровете, които носим и получаваме от даровете, които другите носят. Желанието ни да преживяваме свързване, позволява да имаме лични граници и да казваме ‘не’, когато ‘не’ е истината. Най-важното обаче е, че по този начин ние живеем собствения си живот."

Как да се регистрирате за лекцията и семинара с д-р Спезано вижте тук >>