За много хора най-хубавата част от коледните и новогодишните празници са подаръците. Особено за жените. Ние обикновено се стараем повече, когато избираме подаръци. Или пък отделяме доста повече време, защото трудно избираме и се туткаме излишно по магазините. Ако питате мъжете това със сигурност е така. Едно е сигурно - избирането и подаряването на подаръци ни прави щастливи - и нас и тези, на които ги подаряваме. Проблемът идва, когато не знаем кой е подходящият подарък за конкретния човек. 

Когато жена избира подарък за друга жена, независимо дали приятелка, колежка или роднина, винаги е по- лесно. Дори и въпросната дама да не ни е толкова близка или да е доста различна от нас, доста бързо преценяваме какво ще й хареса. Пазарът сякаш изобилства от варианти за подарък на нежния пол - бижу, парфюм, ваучер за спа център...

Големият проблем идва, когато искаме да зарадваме представител на силния пол. 

  • Игнажден – важно е кой ще влезе пръв в дома ви
  • Игнажденски колачета
  • Кои заболявания можем да провокираме от преяждане
  • Честита Нова Година!
  • Танците - част от Новогодишния празник
  • Баницата разточи и късмет от LadyZone вземи
  • 5 щури места за посрещане на Новата година
  • 4 златни правилата за новогодишния грим
  • Разтоварване след празничните трапези
  • Щастливият сезон на детските подаръци – част 2

Когато става въпрос за някой наистина близък, когото искаме безкрайно много да впечатлим, в нежните ни души се появява едно трескаво и гъделчикащо вълнение, често граничещо с паника и безпокойство. Понякога става дори по-сложно! Цяла седмица си блъсках главата какъв е най-подходящият подарък за мъжа, който си има всичко?

Когато избираме подарък за специален за нас мъж, който има възможност да си купи всичко от което се нуждае, е важно да разберем, че изборът на подаръка трябва да бъде повече от добре обмислен. По принцип винаги можете да зарадвате приятеля си, като му купите нещо, което знаете че иска, но все не е идвал моментът да си го позволи. Като онези маратонки, които всеки път гледа в любимия си магазин, но са прекалено скъпи, като часовника, който знаете, че хваща окото му всеки път на витрината, скъпия парфюм или пък новия CD плейър за колата, за който така и не е дошло времето в период на криза. В този случай тези варианти не вършат работа.

За човек, който има всичко, най-трудно се избира подарък. Задрасках идеите една по една. Той не се нуждае от хубав часовник, защото вече има такива, които дори не бих си позволила да му купя. Той няма нужда от някоя нова глезотия за колата, защото в която вече има всичко. Отпада и вариантът за дреха или вещ, която отдавна иска, защото вече е имал възможност да си купи всичко привлякло вниманието му без много да му мисли. 

Но въпреки това знам кой е перфектният подарък >>

Такива мъже не се нуждаят от вещи. Нуждаят се от емоции! Нуждаят се от преживявания! Нуждаят се от време, в което да се забавляват и да се отпуснат. Мъжът, за когото избирах подарък, както и хората около него работят много, винаги бързат, но въпреки това винаги искат още - още време и още работа. Затова, ако искате да впечатлите мъж, който няма нужда от нищо, накарайте го да намали темпото. 

Подарете му преживяване, което никога няма да забрави или за което иначе не би си позволил да отдели време.

 Аз така направих. Организирах цял ден, който ще бъде изпълнен със силни емоции, за които досега той не намираше време. Сутринта ще започне с кънки на лед. Аз не си падам много по зимните спортове, но знам, че той много ще се забавлява. След това ще отидем да поиграем боулинг. Обядът ще бъде екзотичен - вече запазих маса в най-добрия мексикански ресторант в града. Ммм... начос! Следобедът ще бъде отпускащ. Планирала съм тайландски масаж за възстановяване на силите, преди да се отправим към Народния театър, за да гледаме постановката, за която той всеки път казваше "когато имам време ще отидем". Вечерта ще отидем в любимия пиано бар. Дори да направите само едно подобно нещо, за да зарадвате важен за вас човек, емоцията ще бъде повече от всичко, което можете да съберете в кутия под елхата.

Не е задължително Коледа да означава поредния парфюм на рафта, кутия пури, бутилка скъп алкохол или нова блузка в гардероба.

Ясно ми е, че няма да съм нито първата, нито последната, която ще се сети за това. Скука! Но споделената емоция в един зимен ден е много повече от лъскавите подаръци. Важно е старанието. Да покажеш, че си усетил кое липсва и да го допълниш. Точно както се допълват хората в живота. Защото човек никога няма всичко. Колкото и банално да звучи, е вярно, че най-скъпото не се купува. Празниците са идеалното време да си дадем почивка и да направим онова, което отдавна искаме. И да зарадваме хората около нас. Защото и силните мъже се радват като деца на подаръка, избран с любов.