Днес родителите имат толкова много амбиции и мечти за децата си, а всичките им страхове са свързани с един въпрос: „Какъв човек ще стане от моето дете”. Тази неделя ние Гери, Ива, Юлияна и Людмила ще споделим своите тревоги и ще разкажем какви модели на възпитание използваме.

Ще задаваме въпроси и ще отговаряме - семейството или обществото влияят повече върху изграждането на децата ни? Как нашата роля на родители да бъде най-адекватна на динамичния ни живот, в който ценностите и добрият тон сякаш остават скрити зад монитора на компютъра?

Ето какви са нашите лични позиции -

Людмила: „родителите са отговорни за това, какъв човек ще стане от детето им. Те са тези, които трябва да го формират и подготвят за живота”.  

Юлияна : „колкото и да ни се иска като родители да имаме приоритет в образованието и възпитанието на децата ни, губим позиции от средата, която буквално обсебва и манипулира нашите деца”.

Ива: „като малка воювах много с родителите си и затова категорично избрах модел, различен от техния”.  

Как да даваме на децата си необходимото, но да не възпитаваме материалисти и консуматори? Как да им създадем умението да не очакват, а да се борят за това, което искат? Какви мъже и какви жени създаваме от синовете и дъщерите си? На тези въпроси ще даде отговор и един от най-скандалните български изпълнители Мишо Шамара. Какъв баща е той и ще аргументира ли своята философия за възпитание пред нас, водещите на „Високи токчета” – очакваме ви пред малкия екран тази неделя, от 12:30 ч. само по bTV.