Няколко полезни съвета, ако имате уговорка за след работа или някакъв друг ангажимент, който не търпи отлагане. Особено, ако е събота и е официален работен ден, както се очертава утрешният. Без много предисловия, ето нашите съвети:

1.    Не закъснявайте за работа. Ако искате да създадете добро впечатление и да натрупате точки още от сутринта, се постарайте да пристигнете навреме. Точките естествено ще бъдат за сметка на следобеда, когато ще си тръгнете по-рано.

2.    Организирайте и подредете приоритетите си още от предния ден. В главата ви трябва да е структурирана цялата работа още от сутринта, за да може всичко да бъде свършено не навреме, а по-рано.

3.    Разберете какво ви бави обикновено. Никой човек не е ефективен през 100% от работния си ден. Занимават го различни лични и други проблеми. Опитайте се да ги игнорирате или поне да ги отложите за след работа. Това ще ви спести поне половин час.

4.    Не звънете и не приемайте обаждания. От личния телефон, разбира се, а не от служебния. Съществува голяма вероятност от това „занимание” да спестите още 15-20 минути.

5.    Спестете си любимите разговори на по чашка кафе с колежките. Знаем колко са сладки и чакани, но все пак искаме да си тръгнем по-рано. Затова раздавайте го по-делово.

6.    Следващият съвет може да ви се стори дребнав, но както хората са казали, времето е ценно. Ако притичвате до тоалетната, използвайте момента да си вземете минерална вода от хладилника или кафе за освежаване, за да не се налага да се разкарвате още няколко пъти.


7.    Спестете си обяда. Работата, която ви чака на бюрото няма да се свърши сама. Затова не губете време в разговорливи обедни почивки с колежки. Вземете си сандвич или си поръчайте нещо за офиса в кутия за вкъщи.

8.    Заредете се от вкъщи с освежаващи плодове. Няколко зрънца грозде или една праскова ще ободрят и освежат паметта и способността на мозъка да изпълнява функциите си. Това е вместо да стоите и да циклите пред компютъра, чудейки се какво трябваше да свършите.

Остава да ви пожелаем кратък, но ползотворен работен ден!