На всеки се случва да има тежък ден, но друго е когато натовареността и напрежението се натрупат когато сме на работа. В тази връзка ни хрумнаха приятни идеи, които позволяват да разведрим всекидневието по неподправен начин. 

Нищо от това, което следва е магическо решение на проблемите, но, повярвайте ни, определено ще направят времето на работното място осезаемо по-приятно.

Закусвайте

Да, не всеки закусва рано сутрин. Един сандвич с кафето обаче ще ви даде нужната енергия, с която да започнете деня както трябва. Не ви караме да започнете със закуската в момента, в който отворите очи – хапнете набързо по пътя към офиса или направо на бюрото ако искате. Направите ли го поне веднъж, гарантирано ще видите причините да го правите всяка сутрин.

Пригответе си смути от предишната вечер

Снимка: Pinterest.com

Ако предпочитате закуската си по-скоро течна, добра алтернатива на сандвича е едно хубаво смути. Тъй като от млякото ще си набавите протеин, а от плодовете или зеленчуците – антиоксиданти, можете да бъдете сигурни, че денят ви ще започне ударно.

Заредете се с хубава музика

 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

За моментите, в които просто не искате да участвате в разговорите на колегите си, предлагаме ви да опитате с музика. Ще видите, че любимата песен или група ще повлияят магически на обтегнатите ви нерви.

Определете си време за почивки

Не бъдете строго контролирани от времето за обяд. Знаем, че когато сте в офиса сте там, за да вършите работа, но 5 минутни паузи на всеки час могат да бъдат разковничето в подобряването на настроението ви. Не само ще оставяте мозъка си да почине, но и ще попречите преумората на очите.

Обядвайте нещо вкусно

Не пропускайте обяда само защото сте хапнали пакет солети в 12:30. Храната трябва да бъде нещо, което не само ви държи сити, но и ви носи удоволствие. Съветваме ви да си приготвите нещо апетитно от предишната вечер, на което да можете да се насладите по време на обедната си почивка.

Декорирайте офисното си пространство

Дали ще се спрете на малко стайно растение, или ще предпочетете плакат с мотивираща мисъл, идеята да направите офиса си малко по-приветлив не е никак лоша.