Вечният живот и страхът от смъртта винаги са вълнували човека. По особен и специфичен начин гледат на това жените, за които е по-важно да изглеждат добре (което няма как да бъде постигнато след определена възраст), отколкото да живеят дълго.

Този интересен философски поглед беше потвърден с ново изследване, което показва, че едва 15 на сто от жените желаят да живеят вечно, ако имат тази възможност. Не са много и представителките на нежния пол, които искат да живеят повече от 100 години – едва 9%.

Според проучването най-често жените искат да завършат живота си на възраст между 81 и 90 години. Много от участничките са отказали да отговорят на тези въпроси, най-често, защото се страхуват, съобщава БГНЕС.

Един от водещите автори на изследването, професор Ева Ричардсън, отбеляза, че за повечето от дамите по-важно е качеството на живот, а не неговата продължителност. Нежеланието на жените да живеят вечно идва от промените, които настъпват с тялото с течение на годините. На първо място жените не могат да приемат промяната на добрия им външен вид, въпреки че заболяванията, които настъпват в процеса на стареене също не могат да се нарекат "приятни".