Провалите на звездите, техните зависимости от алкохола, дрогата или секса, редовно се превръщат в топ теми за жълтите вестници. Особено, когато знаменитостите се съгласят да се подложат на лечение.

Елитната клиника „Promises” в Малибу, Калифорния, е място, което много холивудски звезди и видни политици избират за своето възстановяване. Тя е разположена в живописната планина Санта Моника, със спиращ дъха изглед към Тихия океан, перфектно поддържан двор, тенис кортове, плувни басейни и изискана кухня.

Клиентите ползват луксозни общи помещения, множество стаи за медитация, джакузита.

Мениджърите на центъра казват, че красивата природа поражда чувство на страхопочитание и благодарност, което ускорява процеса на възстановяване.

Екипът обаче се стреми да ограничи броя на пациентите до 24, за да може да полага необходимото внимание за всеки един от тях.

Програмата за лечение включва 12 метода, а едномесечният престой в клиниката струва повече от 54 хиляди долара. В таксата обаче не са включени медицинското обслужване и лекарствата.

Персоналът на „Promises” следи състоянието на пациентите си дори след изписването им.

Една от най-известните клиентки на клиниката е дъщерята на легендарния режисьор Сидни Полак – Рейчъл. Тя се лекува от страстта си към наркотиците. Споделя, че няколко пъти е губила битката с дрогата, но в крайна сметка професионалистите от „Promises” са я върнали към живота.

"Имах всичко, което някога съм искала, но не можех да му се наслаждавам. Единствено, за което мислех, беше дали съм си набавила дозата за деня и къде ще изпия поредното си питие”, казва тя. И е категорична, че за да се отървеш от пороците си, трябва наистина да го искаш и да си готов за това.