Понеделник. Слънчев есенен следобед. Отваряме служебната поща и попадаме на една различна история, която размърда и нашето рутинно редакторско „преглеждаш писма-теглиш имена-изпращаш билет”.

Едно щастливо младо момиче току-що е разбрало, че е спечелило нещо меломанско - билет за концерт на Лили Иванова. Дотук нищо необичайно. Четем по-нататък. Аха! Истинският получател на билета е неговата баба. Момичето е участвало не заради себе си, а за да направи от сърце подарък на жената, която го взема под крилото си, след като майка му внезапно загива при катастрофа.

Вероятно думите никога нe са достатъчни, но всеки малък жест, който носи едно "благодаря ти, че те има" ще прави връзката между двете жени още по-силна. А съдбата, колкото и да не ни се вярва, има пръст в сладкото "благодаря ти". И като че ли, за да ни го докаже, от писмото изскача още една изненада: преди броени месеци милото бабче е участвало в игра заради внучката си и е успяло да й спечели билет за концерт на любимата тийнпевица  - Лейди Гага!

Всъщност, най-вдъхновяващото в тази история е това, че е истинска - героите са реални, благодарността - също. А какво по-хубаво от това да знаем от първо лице, че има хора, които превръщат нещастието в сила, сплотеност и любов, а не в озлобление към света; в благодарност, а не в съжаление; в усмивка, а не в мрак.

Разказът за една внучка за пример и една жена, която ще види любимата си Лили Иванова в зала "Арена Армеец" на 22 ноември ни вдъхнови да я споделим с вас.

Между другото, билети все още има, макар и в сектор с ограничена видимост. Търсете ги в мрежата на Eventim.

Разгледайте специалната страница, посветена на Лили и се възползвайте от шанса да сте сред спечелилите билет за големия й концерт.