Тази седмица очакваме чрез видео връзка в процеса на Джони Деп срещу бившата му съпруга да се включи и Кейт Мос – моделът, с която Деп излизаше за кратко през 90-те години. Нейните показания ще изключително важни, защото връзката между двамата беше известна със скандали, странни инциденти и един зловещ слух – че актьорът е бутнал приятелката си по стълбите.

Какво общо има Кейт Мос със съдебния спор между Джони Деп и Амбър Хърд?

Снимка: Getty Images

Името на модела, който днес е на 48 години, беше замесено от Амбър Хърд още по време на делото в Лондон. Тогава тя оправда една от ситуациите, в които е удряла Джони Деп, именно със страха си той да не направи същото, каквото е направил с Кейт Мос.

Действително ударих Джони, но за да защитя сестра си“, каза тя пред съда в Лондон, където Джони Деп беше завел дело срещу вестник „Сън“. „Той щеше да я блъсне по стълбите и в този момент си спомних информация, която бях чула, че е блъснал една от бившите си приятелки. Мисля, че беше Кейт Мос. Бях чула този слух от двама души и все още беше пресен в паметта ми.

Джони Деп загуби делото във Великобритания, но заведе ново, този път в САЩ срещу бившата си съпруга. Амбър Хърд публикува статия през 2018 г., в която, без да назовава бившия си съпруг по име, намекна, че е била жертва на домашно насилие. Това стана и повод за съдебното дело.

Защитниците на Джони Деп се опитват да докажат, че звездата от „Карибски пирати“ не е бил насилник, а жертва в отношенията си с Амбър Хърд. Има доказателства, че поне в няколко случая тя го е атакувала физически и вербално. Именно една от тези ситуации тя обясни със слуха за бутането на Кейт Мос.

Снимка: Getty Images

Тя (сестра ѝ – б.ред.) беше с гръб към стълбите и Джони замахна към нея. Не се поколебах и не чаках. Веднага се сетих за Кейт Мос и стълбите.

В момента, в който актрисата споменава името на модела, адвокатът на Джони Деп прави знак, с който изразява радостта си. Може да видите във видеото:

Изглежда екипът на актьора е очаквал инцидентът да бъде споменат и предвиждат, че свидетелството на Кейт Мос ще е в тяхна полза.

Какво знаем за връзката между Джони Деп и Кейт Мос?

Двамата се срещат за пръв път през 1994 г., когато ги запознава техен общ познат. Те бързо стават една от най-коментираните двойки на десетилетието, но не само заради популярността си. Започват да се появяват много странни истории за тях.

Снимка: Getty Images

В края на същата година полицията е повикана в хотела, в който е отседнал Джони Деп. Всичко в стаята е изпотрошено, а освен актьора сред разрушенията е и Кейт Мос. Джони Деп плаща щетите на стаята, които възлизат на 10 000 долара.

Снимка: Getty Images

Двамата често са засичани на улицата да си крещят един на друг. Въпреки това, преди Амбър Хърд да спомене инцидента със стълбите през 2020 г., нямаше никаква информация, че Джони Деп е посягал на приятелката си.

В чия полза ще са свидетелските показания на Кейт Мос?

Никога досега Кейт Мос не е коментирала твърдението, че Джони Деп я е блъснал по стълбите, така че показанията ѝ тази седмица ще са изключително важни за делото. Ако потвърди, че Джони Деп я е блъснал, това ще наклони везните в полза на Амбър Хърд и ще покаже, че тя действително е имала причина да се страхува за живота на сестра си и за собствения си.

Снимка: Getty Images

Самият Джони Деп е признавал, че носи вина за разпада на отношенията им, но не заради агресивно поведение или някое от нещата, в които го обвинява Амбър Хърд.

Беше трудно да се живее с мен“, призна Джони Деп през 1998 г. „Оставях работата да ме разсейва и не ѝ обръщах вниманието, което заслужава.

Съдейки по реакцията на адвокатите, може да очакваме тя напълно да заеме страната на Джони Деп.

Въпреки че връзката им продължава не повече от три години, и двамата говорят само положителни неща един за друг. През 2012 г. Кейт Мос призна, че дълго е плакала, след като се е разделила с Джони Деп.

Снимка: Getty Images

Никога не е имало някой, който да може да се грижи за мен, но Джони донякъде успя“, сподели тя. „Ако го питах какво да правя, той винаги ми казваше. След раздялата вече нямаше на кого да вярвам. Беше кошмар.

Докато течеше процесът в Лондон, две от бившите приятелки на Джони Деп, Ванеса Паради и Уинона Райдър, споделиха, че той никога не е проявявал агресия към тях. Очаква се Кейт Мос да каже същото.

Още по темата: