Празниците идват, Коледа е тука, Новата година на вратата чука... Звучи ли ви познато? Точно така, краят на годината е време за празници, забавления и топли емоции с близки и приятели. Но накъде да насочим вниманието и енергията си тази година? Имаме няколко свежи идеи за вас как да си прекарате добре, ако сте останали в София за празничния сезон.

Коледният концерт в Terminal 1

Някои от най-обичаните съвременни български групи ще се качат на сцената на Terminal 1 за концерт в коледната нощ на 25 декември – това са Молец, Керана и Космонавтите и Cool Den, които ще започнат да тресат столичния клуб в 22 ч. Повече за събитието вижте тук.

Коледното издание на Поетите Live

Поетите Live се завръща за Коледа със събитие в НДК на 21 декември, като публиката ще може да се наслади на едни от най-красивите български стихотворения, представени от едни от най-добрите български актьори. Участие в събитието в Зала 1 ще вземат Владо Пенев, Бойко Кръстанов, Весела Бабинова, Захари Бахаров, Иван Бърнев, Луиза Григорова – Макариев, Малин Кръстев, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, маестро Антони Дончев и гости. Повече вижте за събитието тук. Събитието ще има и лайв стрийминг, като със закупените кодове може да го гледате на 21 декември в 20 ч. (българско време) на живо и/или до 8 януари включително на запис. С един код може да гледате колкото искате души на едно устройство, като закупеният код не осигурява присъствие на събитието в НДК. 

Коледа в Рим

На връх светлия празник Коледа голямата сцена на римския площад в Киноцентър Бояна ще събере някои от най-добрите родни изпълнители като Графа, Михаела Филева, JEREMY? и P.I.F. за феноменален концерт, който ще сложи края на цялата коледна приказка, разказана в полите на Витоша. Преди концерта посетителите ще могат да се насладят на базар, храна и напитки, работилница на Дядо Коледа, ледена пързалка, цирк, карусел, въртележка, родео бик и музика на живо. Вижте повече за събитието тук.

Приказна Коледа в Ню Йорк

Емоциите в Рим не са ви били достатъчни? Тогава може да преживеете приказната магия на Коледа в един вълшебен киносвят, изграден сред нюйоркските декори на Киноцентър Бояна от 15 до 24 декември. Като част от цената на всички билети ще можете да карате кънки на лед върху ледена пързалка „замръзналата улица“, да гледате вечерни и детски шоута, с участието на танцьори, фигуристи, аниматори, актьори и приказни герои – Дядо Коледа и Снежанка, Маргаритка, Елза и Замръзналото Кралство, 101 Далматинци, Мики Маус, DStars, да се возите на екстремна въртележка и детски карусел, да участвате в работилници за коледни изкушения и пресен хляб, да споделяте снимки от вълшебно украсени филмови и приказни кътове и още много атракции. Вижте повече за събитието тук.

Първият Леден парк в София

Ако ледената пързалка в киноцентъра ви е малка, винаги може да се пренесете в първия Леден парк в София, където е разположена най-голямата пързалка на Балканите. Най-големият леден парк на Балканския полуостров беше открит днес (1 декември) в центъра на София, като Ice Park Sofia е оформен в Княжеската градина до Орлов мост по подобие на този във Виена на площ от близо 4 декара, което е колкото половин футболно игрище. Вижте повече за него тук.

10 коледни базара в София

Тази година Столична община обяви, че в София ще има рекорден брой коледни базари. През декември такива ще има на 10 места в столицата, като много от тях се организират за пръв път. Днес (1 декември) Столичната община ще организира тържествено запалване на коледната елха в София с изпълнения на танцови, музикални формации и 3D мапинг на площада пред Народния театър "Иван Вазов". Вижте повече за всичко това тук.

Новогодишното парти в Yalta

Преходът към новата 2023-та година отново ще направим танцувайки на дансинга, като най-горещото парти в новогодишната нощ се очертава култовият столичен клуб Yalta. На 31 декември (събота) испанецът Paco Osuna ще направи удължен сет в клуба, където към него ще се присъединят техно легендата Gaiser, както и резидентът Liubo Ursiny. Вижте повече за събитието тук.

  • 10 факта, които не знаете за Веселка - спечелила 100 000 лв. от "Фермата"
  • Дизайнерите от „Alessa” с 3 предложения за новогодишен тоалет
  • Алена: В годината на Нептун ще осъзнаем грешките си (ВИДЕО)
  • Спенс: Тази Нова година ще бъда с най-малкия си син – така постанови съдът
  • Книга за любовта помага на млада жена да се пребори с множествената склероза
  • Любимите снимки на Вики Терзийска в Инстаграм: дъвки Love is от Истанбул
  • Защо трябва да добавите „нищо“ в желанията си за 2023 г.?
  • Малки разговори с деца: Защо Дядо Коледа НЕ съществува, но еленът му яде... кебапчета
  • Преяждане дебне отвсякъде! Как най-бързо да влезем във форма (ВИДЕО)
  • 418 501 души научиха от Ladyzone за смразяващата загуба на Иво Аръков