"Често хората ме срещат и казват: „Докторе, вие променихте живота ми.“. Винаги отговарям едно и също: „Не аз, ти си го променил.“ Защото си прочел тази книга. Човек не бива да поема отговорност за промяната в живота на друг", споделя един от най-продаваните автори в България, Хорхе Букай в своето ексклузивно интервю за новия брой на списание GRAZIA.

Пред изданието за първи път аржентинският писател споделя малко известни факти от живота си, като говори за лудото си детство, изборът на своята професия и личното си израстване.
Геният на перото твърди, че въпреки широките възприятия за него, той е преди всичко терапевт, а едва след това писател. Или по-скоро "професионален помагач".

"Не съм лечител или лекар, който може да те излекува. Само ти показвам инструментите, които може да използваш, за да се излекуваш сам. Понякога с някоя история, понякога с обяснения, друг път с няколко думи. Но човек сам трябва да се излекува, да се промени, да израсне. Големият ангажимент, който имаме към живота, не е да се борим за успех, основната ни отговорност в живота е да бъдем щастливи, да помогнем на другите да бъдат щастливи, и всеки ден да ставаме по-пълноценни."

За да подпомогне тази лична мисия на всеки, през юли GRAZIA  поднася на читателите си своя ексклузивен подарък една от малко познатите у нас книги на Хорхе Букай “Приказки за размисъл“. В допълнение към сборника, читателите ще открият и една непубликувана до момента приказка на Букай – историята, която аржентинският писател и психотерапевт е създал специално за един от своите внуци Бенисио. Той е едва на 4  години, но отсега иска от бележития си дядо импровизирани приказки, създадени лично за него. 


В юлския си брой GRAZIA представя още най-актуалните модни тенденции на лятото, най-големите фалове на момичето от корицата Кристина Милева на световния подиум, разкрива подробности около новия клип на Лили Иванова и дава информация около актуалните творческия намерения на гения фотограф Дейвид Лашапел.