Новият трейлър най-после отговаря на редица въпроси около мистериозния персонаж на Хавиер Бардем в петото приключение "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар". Чудатият злодей е по петите на Джак Спароу, защото култовият пират очевидно му е причинил страдание преди много години и това го е принудило да стане в ловец на пирати. А сега Салазар иска своето отмъщение.

Джони Деп се завръща на голям екран в емблематичната си роля на безрасъдния и авантюристичен Джак Спароу. "Карибски пирати: Отмъщението на Салзар" заварва капитан Спароу в крайно неблагоприятно положение, когато смъртоносните духове на загинали моряци, начело със страховития капитан Салазар (Хавиер Бардем), успяват да се измъкнат от Бермудския триъгълник и се заричат да избият всички пирати в морето – и най-вече Джак.

Той, обаче, е мишена заради личната си история с капитан Салазар. Единственият шанс за оцеляване на Спароу е в легендарния Тризъбец на Посейдон, но – за да го намери – той трябва да сключи несигурен съюз с Карина Смит (Кая Скоделарио) – блестящ и красив астроном, и Хенри (Брентън Туейтс) – вироглав млад моряк от Кралските военноморски сили.

На руля на Умиращата чайка, неговия обидно малък и занемарен кораб, капитан Джак Спароу се опитва не само да обърне злощастната си съдба, но и да отърве собствената кожа от най-страшния и злонамерен враг, на когото се е натъквал до момента. 

"Карибски пирати: Отмъщението на Салазар" излиза в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX на 26 май.