Хавиер Бардем сподели, че се чувства истински щастлив, откакто е женен за Пенелопе и благодари всеки ден за това, че я е срещнал

Двамата имат син – на година и осем месеца, името му е Леонардо, а таткото не се свени да заяви пред всички, че семейният живот му се отразява наистина прекрасно.

Пред американското издание на сп. GQ испанецът споделя „Бракът ми е щастлив. Дишам и живея в мир. Истински съм благодарен на онзи, който е там горе за това, че ми е дал шанса да бъда обичан.”

Пенелопе също споделя открито, че е щастлива със съпруга си и въпреки, че е печелила Оскар, тя настоява, че няма нищо, което да обича повече от това да е просто домакиня.

„Аз съм домакиня и се чувствам прекрасно да бъда такава, най-хубавото на света е. Мога да готвя и е важно за мен да приготвям свежа храна всеки ден за семейството ми. Не пазя диети, просто предпочитам средниземноморската храна, защото е важно да се храним здравословно. Добра съм и в чистенето. Дадох си сметка за това, когато снимах филма “Завръщане" (Volver – 2006г.) Героинята ми чистеше дома си през цялото време, затова когато започнах да се подготвям за ролята, ходех при майка ми или при сестра ми. Те се чудеха - „Мислим, че е болна, защото не можем да си представим друга причина да идва у нас и да чисти дома ми.” - смее се актрисата.

По-рано Пенелопе сподели, че да бъдеш майка е революционно за всяка жена. Изглежда, че все пак, въпреки многобройните примери за обратното, щастливият брак между звезди не е невъзможен.