Някога слънчевите очила са били само удобство. Тъмни стъкла, които да предпазват очите от яркото слънце и отблясъците на първия сняг. С всяка изминала година обаче очилата се превръщат от удобство в жизнено важен моден аксесоар.

Представяме ви модерните за есен 2010 форми, цветове и размери слънчеви очила.  Разбира се вариантите са много и ние не можем да кажем на кого какви очила ще отиват. Те трябва да бъдат съобразени с личния ви вкус, форма на лице, стил на обличане и т.н.

Модерен и винаги модерен си остава „пилотския” модел или познат под името „бъбрек”, който става популярен още през 30-те години, когато е измислен именно за… пилоти. Така или иначе след толкова години този модел ще остане актуален и тази есен, дори и извън пилотската кабина.

За по-изисканите дами, които харесват бляскави вещи, очилата обсипани с камъни… няма да са толкова модерни тази есен. Ако все пак държите на блясъка в очите, то нежните и деликатни камъни в изчистен модел с дебели рамки са подходящи за по-елегантен и изискан стил.

Есен 2010 може да бъда наречена ретро есен. Абсолютен хит са ретро прическите, ретро стил в обличането, а съответно и ретро очила. А именно -  очилата с форма „котешки поглед” или ако  те не пасват на стила и на лицето ви, класическият модел – квадратни и големи, които Грейс Кели и София Лорен популяризират още през 60-те години.

През лятото на 2010 много актуални бяха ярките цветове на слънчевите очила.  През есента обаче няма да е точно така. Не е важно цветът на рамките да е ярък, важно е да в контраст с облеклото ви и в хармония само с още един от аксесоарите ви – ръкавици, чанта или обувки.