На 14 май в столичния клуб Mixtape 5 съвместен концерт ще изнесат калифорнийската хип-хоп звезда Gonjasufi и все по-популярният изпълнител, поет със счупена рима и откровен провокатор Стругаре.

Gonjasufi е единственият артист в света, който може да се похвали с това, че записва за емблематичния електроннен лейбъл Warp Records, удря от време на време рамо на Flying Lotus и The Gaslamp Killer в "Brainfeeder" и закрива последния албум на Jay Z с "Nickels And Dimes". А София е последна спирка от европейското турне на един от най-оригиналните умове в днешната алтернативна музика, така че вечерта се очертава малък празник.

Gonjasufi

Gonjasufi е може би най-популярният представител на мръсния хип-хоп звук на Сан Диего, а за да даде още достоверност на твърдението, за турнето си след "CALLUS" отново кани местните легенди на шума Skrapez.

Излезлият преди седмици нов албум "MANDELA EFFECT" пък включва ремикси на парчета от "CALLUS" от майстори на звука като Daddy G от "Massive Attack" и "Shabazz Palaces". Събитието ще подкрепят с включвания Walter Gross (проект на 1/2 от Skrapez) и D.WattsRiot (проектът на някогашния диджей и вокалист на легендите "Fun-Da-Mental").

Стругаре
Снимка: Т. К. Филчев

Какво може да предложи насреща София? Ако през последната година някой е провокирал по-сериозно с идеи и звук, това е Стругаре. Половин година след последния му лайв, тази поява е още по-очаквана. Особено след хулиганското лоу-фай видео на последния му сингъл POSTMORTEM, който ще чуете до вече добре познатите  “КУЧЕЯДЕКУЧЕ”, “АМЕРИКА” и “ФОЙЕРВЕРК”. А защо не и още нова музика?