Всички звезди от сериала „Приятели“ са получавали номинации за най-големите телевизионни награди в САЩ. Всички, без една – актрисата Кортни Кокс, която изпълнява ролята на Моника.

В интервю за Хауърд Стърн тя разкри, че това пренебрегване я е разстроило.

„Това винаги е наранявало чувствата ми“, каза тя. „Когато всички други актьори бяха номинирани, но не и аз, определено бях наранена. Бях щастлива за всеки един от тях, но накрая, когато осъзнах, че съм останала само аз, ме заболя.“

Сериалът приятели се излъчва от 1994 г. до 2004 г. и беше най-големият хит по телевизията в този период. Всеки от актьорите в сериала, с изключение на Кокс, е бил номиниран за престижната награда. Матю Пери и Дейвид Шуимър имат по 1 номинация, Мат ле Бланк е с 3, Дженифър Анистън има 5 номинации, а Лиса Кудроу цели 6. От тези номинации единствено дамите са си тръгвали с по една награда.

Кортни Кокс винаги е гледала церемониите по раздаването на наградите и е стискала палци на колегите си.

„Винаги гледах. Исках те да спечелят“, каза тя пред Хауърд Стърн. „Никога не съм искала да отнема нещо от някого, но ми се иска да съм включена в някои неща. Другите момичета и момчетата в шоуто си заслужаваха номинациите.„

Кортни Кокс никога не е била номинирана за награда „Еми“ не само за ролята си в „Приятели“. Тя никога не е получавала номинация изобщо. За сметка на това пък има номинация за престижната доскоро награда „Златен глобус“.

Но дори номинацията ѝ за „Златен глобус“ не е кой знае каква утеха, тъй като всеки от останалите актьори, с изключение на Дейвид Шуимър, някога е бил номиниран, а Дженифър Анистън и Мат ле Бланк дори спечелиха.