2017 година бавно се изнизва и съвсем скоро ще отстъпи място на 2018. Китайската Нова година започва на 16 февруари 2018, петък, което според китайския календар означава, че тогава ще започне Годината на кучето. Всяка година освен животно, си има и елемент, а елементът за следващата година е Земя. Земята пък от своя страна е свързана с жълтия цвят. Ето защо и 2018 година ще бъде годината на жълтото земно куче.

И ако се питате дали сте куче според китайската астрология, веднага даваме отговор, с който да изчислите сами: куче сте, ако сте родени в една от следните години: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018.

Снимка: istockphoto.com



Определящата дума за знака куче е действие
Ето защо годината на кучето 2018 е чудесно време за промяна в начина на живот – спиране на пушенето или смяна на местожителството. Някои ще преживеят кратки периоди, в които ще се чувстват самотно и меланхолично. Това, естествено, ще засегне най-чувствителните животински зодии.
Това, което е започнато през 2017 година като проекти и начинания – годината на петела, ще донесе щастие и удовлетворение през 2018 за всички, които могат да оценят труда и потта, която е хвърлена за реализирането им.

Хората, за които елементът земя е преобладаващ в китайския хороскоп, ще почувстват относителна стабилизация през идната година, което ще им позволи да организират личния и професионалния си живот по-уверено и експедитивно.

Кучето е познато със своята лоялност и щедрост
Парите и успехът ще отидат при този, който избере да бъде честен в своите дела. От своя страна пък компаниите, които осигуряват благосъстоянието и здравето на своите потребители, и тези, занимаващи се в областта на рециклирането и възобновяемите енергийни източници, ще бъдат възнаградени с повишаване на приходите.

Снимка: istockphoto.com

Капризите и разхищенията на изтичащата година на петела ще бъдат бързо забравени, защото годината на кучето не е време за излишни разходи. През 2018 г. успехът в любовта, както и в работата, ще зависи изцяло от качеството на комуникацията между хората. И ще ни научи, че да бъдем по-малко егоисти и по-щедри към другите, е нещо, в което инвестираме и то ще ни се отплати един ден.

Значение на семейството в годината на кучето
През 2018 г. значението и важността на семейството са от решаващо значение за осъществяването на стремежите на всички 12 китайски зодиакални знаци. Ако се окажете необвързан по време на този годишен цикъл, не би трябвало да имате проблеми с намирането на партньор преди следващата китайска Нова година през 2019 година.