.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Фотоизложба “Невероятната Беласица”

LadyZone.bg | преди 3 години
2110903651.jpg
Снимка: Микаел Стефанов
Вижте спиращи дъха гледки от най-младия природен парк – Беласица, представена в Национален природонаучен музей в София

На 12.10 беше открита фотоизложбата "Невероятната Беласица", организирана от Българска фондация "Биоразнообразие". Тя ще продължи близо месец и ще бъде достъпна за всеки, който посети фоайето на Националния природонаучен музей в София. За тези от вас, които се интересуват, работното време на изложбената зала е всеки делничен ден от 10.00 до 17.00 часа.

Пътуващата изложба "Невероятната Беласица" става реалност благодарение на десетките ентусиасти изпратили над 200 снимки за фотоконкурсът през 2013 г., носещ същото име. Фотографиите са правени в три различни държави – България, Македония и Гърция. От тях са избрани най-добрите 45, които да популяризират не толкова известната Беласица планина като екотуристическа дестинация.

2110903652.jpg
Снимка: Микаел Стефанов

Откриването се състоя с няколко лични истории на екипа на Българска фондация "Биоразнообразие", които споделиха, че красотата на Беласица се крие в специфичните ѝ традиции и дух. Интересен факт е, че единствено там и никъде другаде по света можем да открием цветето Стоянова Теменуга, което е отбелязано като критично застрашено в Червената книга на Република България.

Мироприятието продължи със забавна викторина и награди за всички включили се участници. Екипът на Българска фондация "Биоразнообразие" беше подготвил и почерпка за всички гости – вино от района на Беласица планина.

2110903653.jpg
Снимка: Микаел Стефанов
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?