.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Фейсбук разработва технология за комуникация с мисъл

Евгений Милов | преди 1 година
марк зукърбърг
Снимка: Getty Images
Кой иска да пише на компютър само с мисълта си? Скоро от Фейсбук

Фейсбук разработва технология, позволяваща на хората да използват "телепатично" компютри единствено със силата на мисълта си и без нуждата от периферни устройства.

"Изглежда невъзможно човек да пише само чрез мисълта си, но ще стане по-рано, отколкото може би предполагате", заяви Реджайна Дуган, ръководител на подразделението за софтуерни и хардуерни иновации "Building 8" на технологичната компания.

Проектът ще чете мисли чрез специални сензори от центърът на говора в мозъчния кортекс, които да предава като информация в компютъра, без да е нужно човек да говори или използва клавиатура и мишка.

Не става дума за случайно преминаващите мисли през ума на човек, а само тези, които желае да сподели – все едно да публикува определени снимки от всичките, които е направил.

марк зукърбърг
Снимка: Getty Images

Над 60 учени, инженери и специалисти в технологиите за изкуствен интелект включва екипът, целящ през следващите две години да създаде технология, позволяваща работата с компютър само чрез мисълта, но без използването на импланти в човешкото тяло.

Търсената скорост на записване в компютъра е 100 думи в минута – 5 пъти по-висока от времето за изписване им върху тъчскрийна на смартфон, но проектът засега постига едва 8 думи в минута.

Фейсбук работи по технология за четене на мислиТайното подразделение "Building 8" търси нови технологични продукти, които да спомогнат мисията на Фейсбук за свързване на света

Фейсбук представи на ежегодната си конференция "F8" още един футуристичен проект за комуникация - "чуване чрез кожата" като ухо. Технологията ще позволява човек да чува посредством кожата си, чрез преобразуването на околните звуци във вибрации, предавани впоследствие като сигнали към мозъка.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?